آشنایی حقوقی رسانهها با قوانین و مقررات مربوط به خود باعث خواهد شد تا با قدرت و بینش بیشتری در راه فرهنگسازی گام بردارند زیرا گاه میبینیم که رسانهای به دلیل عدم آشنایی به قوانین دچار درگیریهای حقوقی میشود. به گزارش پگاه خبر به نقل از پیامخبر؛ نخستین کارگاه ارتقاء رویکرد پیشگیری از جرایم رسانهای […]
آشنایی حقوقی رسانهها با قوانین و مقررات مربوط به خود باعث خواهد شد تا با قدرت و بینش بیشتری در راه فرهنگسازی گام بردارند زیرا گاه میبینیم که رسانهای به دلیل عدم آشنایی به قوانین دچار درگیریهای حقوقی میشود.
به گزارش پگاه خبر به نقل از پیامخبر؛ نخستین کارگاه ارتقاء رویکرد پیشگیری از جرایم رسانهای با حضور دکتر روحالله منوچهری، مدیرکل امور کتابخانههای عمومی فارس، مهدی امیدبخش، معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، احمد رحمانیان، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس، سید شهاب میرباقری، مدیر گروه مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، محسن رجایینیا، معاون قضایی رئیس کل دادگستری و رئیس دادگاه مطبوعات استان فارس، دکتر فضلالله فروغی، استادیار دانشگاه شیراز و عضو هیئت منصفه دادگاه مطبوعات فارس و خبرنگاران فارس در سالن اجتماعات اداره کل کتابخانههای عمومی استان فارس توسط اداره کل دادگستری فارس با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و اداره کل کتابخانههای فارس برگزار شد.
در ابتدای برگزاری این کارگاه دکتر منوچهری ضمن تقدیر از خبرنگاران این کارگاه را نقطه عطفی در آگاهیرسانی رسانههای برای پیشگیری از جرایم رسانهای و آسیبهای اجتماعی دانست.
مهدی امیدبخش نیز گفت: یکی از دغدغههای اصلی فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرهنگسازی در راستای پیشگیری از وقوع جرم است که یکی از ابزارهای مهم آن رسانهها هستند.
امیدبخش ادامه داد: آشنایی رسانهها با قوانین و مقررات مربوط به خود باعث خواهد شد تا با قدرت و بینش بیشتری در راه فرهنگسازی گام بردارند؛ گاه میبینیم که رسانهای به دلیل ناآشنایی به قوانین، دچار درگیریهای حقوقی میشود.
معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس افزود: تنها با مشاوره حقوقی کارشناسان دادگستری میتوان از بیشتر این درگیریها پیشگیری نمود؛ این کارگاه برای آشنایی مقدماتی اصحاب رسانه با جنبههای حقوقی و جزایی مسایل جاری در رسانههاست.
احمد رحمانیان، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس هم گفت: امروز رسانهها نقش بسزایی در پیشگیری از جرایم و ایجاد امنیت دارند تا آن جا که میتوان گفت پیروز میدانهای سیاسی، فرهنگی، عقیدتی، اقتصادی و … در دنیای امروز کسانی هستند که میتوانند از رسانههای بیشترین و بهترین بهرهبرداری را نمایند.
احمد رحمانیان ادامه داد: رسانهها و کسانی که در این زمینه کار میکنند میتوانند در کاهش یا افزایش مسایل اقتصادی تأثیر چشمگیری داشته باشند.
رحمانیان افزود: رسانهها باید دقت داشته باشند تا با بزرگنمایی یا سیاهنمایی برخی از آسیبهای اجتماعی، از این آسیبها قبحزدایی نکنند؛ هرچند معتقدیم که در زمینه آسیبهای اجتماعی رسانهها باید ورود کنند و در کنار بیان واقعیتها به فرهنگسازی برای درمان و پیشگیری این آسیبهای اجتماعی بپردازند. که بیان مسایل حقوقی و آگاهی جامعه از مسایل حقوقی و قانونی خود یکی از وظایف مهم رسانههاست.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس بیان داشت: باید در مسیری حرکت کنیم که سرمایه اجتماعی را افزایش دهیم.
در ادامه محسن رجایینیا، معاون قضایی رئیس کل دادگستری و رئیس دادگاه مطبوعات استان فارس و فضلالله فروغی، استادیار دانشگاه شیراز و عضو هیئت منصفه دادگاه مطبوعات فارس به بیان موارد قانونی در زمینه مطبوعات و رسانهها پرداختند و به پرسشهای اصحاب رسانه پاسخ گفتند.