بایدها و نبایدهای شورای شهر شیراز
بایدها و نبایدهای شورای شهر شیراز

پس از استعفای اجباری شهردار ،شورای شهر شیراز در چند روز اخیر حواشی فراوانی داشت به نحوی که نگاه رسانه ها و فعالان استان را به خود معطوف کرد. خبرهای ضد و نقیض از استیضاح شهردار و پس از آن استعفا ، انصراف از استعفا و نهایتاً پذیرش استعفا و عدم برگزاری جلسه استیضاح در […]

پس از استعفای اجباری شهردار ،شورای شهر شیراز در چند روز اخیر حواشی فراوانی داشت به نحوی که نگاه رسانه ها و فعالان استان را به خود معطوف کرد.

خبرهای ضد و نقیض از استیضاح شهردار و پس از آن استعفا ، انصراف از استعفا و نهایتاً پذیرش استعفا و عدم برگزاری جلسه استیضاح در رسانه ها منتشر شد تا جایی که رییس و سخنگوی شورای شهر و تعدادی از اعضای این شورا صبح شنبه در نشست خبری شرکت نموده ضمن عذرخواهی از اصحاب رسانه توضیحاتی در در خصوص آنچه گذشت را دادند.
*استیضاح شورای شهر و صدور کارت زرد رسانه ها*
فارغ از آنکه نشست خبری امروز نوعی استیضاح شورای شهر و صدور کارت زرد رسانه ها به شورا بابت عدم شفافیت تعبیر می شود آنچه از دیدگاه نگارنده به آن پرداخته خواهد شد فضای پس از استعفای شهردار منتخب شورای ششم و بایدها و نبایدهای شورای ۱۳ نفره انقلابی و اصولگرا است

به اذعان مهندس طاهری رئیس شورای شهر شیراز آنچه به عنوان ناکارآمدی و ضعف شهردار شیراز عنوان شد بخشی برعهده شوراییان است که در جای خود باید مورد توجه قرار گرفته و ضمن کالبدشکافی نقش شورای شهر در ضعف عملکرد مجموعه شهرداری این ضعف ها را برطرف نمایند.

*دخالت‌های نابجای اعضای شورای شهر در امور مدیریتی اجرایی*

بدون تردید برخی دخالت‌های نابجای اعضای شورای شهر در امور مدیریتی اجرایی و فقدان تسلط و آشنایی با وظایف شورا و شهرداری در یک سال گذشته از جمله نکات منفی برخی اعضای شورا است که در صورت عبرت نگرفتن و استمرار این وضعیت شورا به عنوان یکی از موانع شکوفایی و رشد شهر و شهرداری شناخته خواهد شد.
شورای ششم با اعلام و پذیرش اشتباه خود در انتخاب گزینه مناسب برای شهرداری مسئولیت عزل و یا استعفای اجباری سید احسان اصنافی را بر دوش کشید تا بتواند ضعف عملکرد مدت گذشته از عمر شورای ششم را در حساب شخصی شهردار واریز نماید .

*پرهیز از شتابزدگی و رفتارهای هیجانی*
دوران بعد از استعفای اجباری شهردار منتخب شورای ششم عرصه جدید و حساسی برای شوراییان را رقم زده است و باید گفت انتخاب شهردار بعدی آخرین امتحان برای شورا خواهد بود و به همین دلیل نهایت دقت و پرهیز از شتابزدگی و رفتارهای هیجانی از اعضای شورا مورد انتظار است .

آنچه می تواند در موفقیت شورا و شهرداری در ادامه خدمت به مردم موثر باشد ،بهره گیری از شهردار و تیمی است که بتوانند بصورت یکپارچه و هماهنگ عمل نموده و ضمن پذیرش جنبه نظارتی شورا با استقلال و تسلط بر مسائل شهری و دوری از حواشی مدیریت نماید .

*عدم غفلت از کارکنان و نیروهای باهوش ،مستعد و توانمند در بدنه شهرداری*

عدم غفلت از کارکنان و نیروهای باهوش ،مستعد و توانمند در بدنه شهرداری کلید موفقیت شورا خواهد بود تا جایی که می توان گفت یکی از پارامترهای مهم انتخاب شهردار آینده را باید در محبوبیت و چراغ سبز بدنه شهرداری دانست ،اصطلاحا گفته می شود که شهرداری چی مدیر و شهردار مناسب را می شناسند .

انتصاب یک شهردار متخصص ،باهوش،دارای روابط عمومی و بیان قوی ،مسلط به دانش شهرسازی و معماری که بتواند با ارتباط گسترده با همه اقشار ،صنوف،جریانهای فرهنگی سیاسی و به ویژه اقتصادی بتواند شیراز را بعنوان کلان شهری جهانی اداره نماید .
*شهردار آینده باید شهردار بوده باشد*

با ملاحظه موارد فوق باید گفت چنین فردی بدون داشتن کارنامه مشخص و تجربه سالها مدیریت در این عرصه نخواهد بود پس تا اینجای کار می توان گفت شهردار آینده باید شهردار بوده باشد نه اینکه فردی با تجارب غیر مرتبط و بیگانه از مدیریت شهری از سایر دستگاهها بخواهد در راس دستگاهی قرار بگیرد که متشکل از هزاران مهندس و متخصص است .

شهردار آینده باید ضمن اطلاع کامل از مدیریت استراتژیک و اقتصاد راهکارهای تعامل با سرمایه گذاران را سرلوحه خود قرار داده و در هر ملاقات و دیدار با سرمایه گذاران با دستی پر سرمایه های داخلی و خارجی را وارد چرخه اقتصاد شهری و کسب درآمدهای پایدار نماید .
*مانیفست شورای شهربرای شهردار آینده*
شوراییان با انتشار موارد دهگانه سوالات استیضاح و عدم اقناع از توضیحات شهردار به خوبی نشان دادند که می دانند راهبردها و نیازمندی های شهری چیست و به همین دلیل مانیفست شورای شهر را می توان در همین دلایل استیضاح شهردار قبل برای شهردار بعدی خلاصه کرد .

*پدرخوانده های خودخوانده، توانمندی اداره یک روستا ندارند*

پرهیز از پذیرش پیشنهادات پدرخواندگان سیاسی خط قرمزی است که باید مورد توجه قرار گرفته و تاکید می شود پدرخوانده ها برخی چنان خودخوانده هستند که حتی توانمندی اداره یک روستا هم ندارند تا چه رسد به تعیین تکلیف برای جهانشهر شیراز .

*عبور از برده داری سیاسی انقلابی*
اشاره ای داشته باشم به نکته ای ظریف از رییس شورای شهر در نشست با اصحاب رسانه که در پاسخ به خبرنگاری در مورد نقش پدرخوانده ها با شوخ طبعی گفت :«شورا به دوران قبل از هاجری و بعد از هاجری تقسیم کنید »این اشاره تلویحی و ظریفانه نیز می تواند نشان دهنده بلوغ فکری و پذیرش عدم دخالت فشارهای خارج از شورای شهر است و از همین مطلب نیز استفاده کنیم که در انتخابات های بعدی میثاق نامه ها و تعهد نامه های گروهی کاندیداها به برخی احزاب و‌جناح های سیاسی چیزی شبیه برده داری سیاسی انقلابی است که باید از آن عبور کرد با ذکر این نکته که برخی دکان داران در پوشش لیست نویسی به دور از تقوای سیاسی و انقلابی فشارهای نامتعارف و توقعات سیاسی اقتصادی از شوراها داشته و دارند که هرگز مترادف با مشی دینی و انقلابی اسلامی نیست .

آنچه مسلم است آزمون سخت شورای شهر در سال دوم شورای ششم کلید خورده و انتظار می رود تدبیر همراه با مشورت و هماهنگی با قوه عاقله و متخصص بتواند انتخابی صحیح برای شهر شیراز رقم بخورد .

*اتوبوس حامل معاونین ،دستیاران و مدیران تزریقی به شهرداری را باید به مبدأ باز گرداند*

ذکر این نکته مهم است که نباید از نقش برخی معاونین تحمیلی و ناهماهنگ با شهردار منتخب غفلت کرد به نحوی که علیرغم خطا در تغییرات اتوبوسی اما باید پذیرفت اتوبوس حامل معاونین ،دستیاران و مدیران تزریقی به شهرداری را باید به مبدأ باز گردانده و دست شهردار بعدی در انتخاب معاونین و مدیران محوری کاملا باز و البته متناسب با شروط و شأن نظارتی شورا باشد ‌، می توان گفت که موفقیت شهردار آینده در گرو تغییرات اساسی مدیران بخصوص در حوزه های شهرسازی ،فنی و عمرانی ،فاوا و فرهنگی و سازمانهای اجرایی شهری است .

ابراهیم عباسی/روزنامه نگار،فعال اجتماعی،پژوهشگر

انتهای پیام/

بایدها و نبایدها