به گزارش پگاه خبر؛رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در همایش روز جهانی ایمنی غذا بر اهمیت تولید و مصرف توجه به استانداردهای سلامت محور در چرخه تولید و مصرف مواد غذایی به عنوان یکی از راهکارهای ارتقای سلامت جامعه تاکید کرد. دکتر «سید وحید حسینی» در این همایش که با حضور […]
به گزارش پگاه خبر؛رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در همایش روز جهانی ایمنی غذا بر اهمیت تولید و مصرف توجه به استانداردهای سلامت محور در چرخه تولید و مصرف مواد غذایی به عنوان یکی از راهکارهای ارتقای سلامت جامعه تاکید کرد.
دکتر «سید وحید حسینی» در این همایش که با حضور استاندار فارس برگزار شد، با قدردانی از تلاش کارشناسان و مسوولان فنی دانشگاه در حوزه معاونت غذا و دارو و انجمن صنفی صنایع غذایی و تبدیلی استان فارس برای تامین سلامت جامعه گفت: صنایع مواد غذایی به عنوان صنعتی بزرگ در دنیا، دارای گردش مالی نزدیک به ۶ تریلیون دلار در جهان بوده و نزدیک به ۱۰ درصد از تجارت جهانی را به خود اختصاص داده است.
او با اشاره به برتری استان فارس در تولید مواد زراعی، باغی و کشاورزی با وجود مشکلات اقلیمی موجود در استان افزود: این توانمندی در کنار صنایع تبدیلی به ثمر رسیده است و در غیر این صورت، مواد غذایی حاصل از کشاورزی و باغداری از بین می رود و از چرخه مصرف خارج می شود.
او همچنین بر اهمیت تلاش برای حفظ سلامت غذایی مردم تاکید کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۲۰۰ بیماری ناشی از مصرف مواد غذایی نا سالم شناخته شده است؛ سالانه ۶۰۰ میلیون نفر در جهان بر اثر مواد غذایی ناسالم به بیماری های مختلف دچار می شوند و نزدیک به ۵۰۰ هزار مرگ و میر اتفاق می افتد که ۱۵۰ هزار مورد در گروه اطفال است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام این نکته که اگر افراد جامعه از مواد غذایی سالم بهره مند نشوند، با خطر افزایش بیماری های مختلف گوارشی، قلبی عروقی، کلیوی و سرطان ها مواجهیم، اظهار کرد: در دهه های اخیر شاهد رشد سرطان ها بوده ایم که عواملی نظیر شیوه زندگی و مصرف مواد غذایی ناسالم به ویژه فست فودها در این زمینه تاثیرگذار بوده است.
دکتر سید وحید حسینی افرایش ۱۲۶ درصدی تعداد موارد ابتلا به سرطان در فارس طی دو دهه به ویژه در جوانان را به منزله زنگ هشداری در این زمینه اعلام کرد.
مسوول ارشد حوزه سلامت فارس از صنعتگران مواد غذایی خواست تا ضمن رعایت استانداردهای لازم در زمینه میزان مواد نگهدارنده و تراریخته در تولید محصولات غذایی در راستای تامین سلامت مردم؛ با نگاه ویژه به فرهنگ تولید داخلی، اصیل و سنتی ایرانی در حوزه مواد غذایی، مجموعه سلامت را در راستای تامین سلامت مردم یاری کنند.
او مهمترین وظیفه مجموعه سلامت در حمایت از تولید کنندگان و صنعتگران مواد غذایی را نظارت بر عملکرد آنان برشمرد و عنوان کرد: بزرگترین حمایت کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی، نظارت بر عملکرد تولیدکنندگان است، چرا که این مهم موجب تقویت اعتماد مردم به محصولات غذایی می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن قدردانی از همکاری و مشارکت دستگاه های اجرایی استان به ویژه سازمان صمت، جهاد کشاورزی و اتاق اصناف در برگزاری این آیین، ابراز امیدواری کرد تا مواد غذایی با بالاترین کیفیت به بازار وارد شده و به دست مردم استان برسد.
او همچنین با اشاره به ورود موج هفتم کرونا به کشور، از تمامی مردم استان خواست تا ضمن رعایت شیوهنامه های بهداشتی و به ویژه استفاده از ماسک، نسبت به دریافت دُزهای تکمیلی واکسن هرچه سریع تر اقدام کنند.