تاکید بر تولید و خروج از رکود ناشی از کرونا
تاکید بر تولید و خروج از رکود ناشی از کرونا

در مراسمی با حضور مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران رئیس انجمن سینمای جوان شیراز معرفی و از خدمات رئیس پیشین تقدیر شد.

به گزارش پگاه خبر؛حمیدرضا قانعی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در این مراسم که عصر پنجشنبه در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار شد ضمن تقدیر از خدمات چندین ساله علیرضا توکل، رییس پیشین انجمن ابراز امیدواری کرد که فصل جدیدی در فعالیت انجمن پس از کرونا آغاز شود.

وی  ابراهیم شیشه‌گر را رئیس جدید انجمن معرفی کرد که امید است اتفاقاتی نویی در این وادی رقم بزند.

علیرضا توکل در این مراسم ضمن خیرمقدم به مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، گفت: سینمای جوان را من شغل تعریف نکردم که بخواهم امروز پایان آن فرض کنم. سینمای جوان عشق بود و علاقه؛ بیش‌از یک ربع قرن زندگی ام را در سینمای جوان گذراندم و تنها چیزی که به یادگار برایم ماند خوبی هاست که انگیزه و حرکت تازه در پس خود دارد.

رئیس پیشین سینمای جوان شیراز ابراز امیدواری کرد که تجربه سینمای جوان به کمکش بیاید زیرا قرار است راه مان را ادامه دهیم.

سینمای جوان شیراز به دفتر ویژه ارتقا یافت
وی افزود: روزی که مسئولیت انجمن را در شیراز تحویل گرفتم در میان دفاتر انجمن رتبه «جیم» را داشت اکنون که دفتر سینمای جوان شیراز را تحویل می دهم  به دفتر ویژه ارتقا یافته است.

توکل تصریح کرد که اتاق فکر سینمای جوان شیراز تیم آموزشی انجمن بود.
مدیرعامل سینمای جوانان ایران نیز در این مراسم، گفت: از روزی که به انجمن آمدم به جلسه تودیع و معارفه ام فکر کردم و توی این مدت برایم مسجل شده است که انجمن جای بد بدرقه ای است.

مهدی آذرپندار با بیان اینکه بنا را بر همکاری با دیگر انجمن های مرتبط با فیلم کوتاه گذاشته است، درباره حضور انجمن سینمای جوان شیراز در رویدادهای سینمایی کشور عنوان کرد: در سینمای جوان بسیاری دفاتر داریم که همین اندازه حضور در جشنواره ها هم نداشتند.

به اتفاقات سال ۹۷ بازگردیم
وی در ادامه با اشاره به اینکه انجمن در دوران همه گیری کرونا رکود فعالیتها را در دو سه سال اخیر تجربه کرد، اعلام کرد: برنامه اولم این است که به اتفاقات سال ۹۷ بازگردیم تا هفته های فیلم و عکس و جشنواره های منطقه ای راه بیفتد و تولید از سر گرفته شود.

آذرپندار با این حال عنوان کرد: اگر بعضی کاستی ها بوده همه اش متوجه رئیس پیشین نبوده است اما بخشی هم بگذارید پای آمدن دولت‌ها و‌ کرونا.
وی وجود رئیس سازمان سینمایی که خودش انجمنی است را در این دوره نقطه قوت ارزیابی کرد و گفت: او فردی است که مسائل ما را را در انجمن سینمای جوان درک می کند.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران با بیان اینکه انتقادهای کلی مشکلی را حل نمی کند، نسبت به آنچه درباره شورای پیچینگ مطرح شد را مورد اشاره قرار داد و گفت: حتما در شهر شیراز کسانی هستند که می شود از آنان در شورای فوق استفاده کرد.
وی بودجه انجمن را در شیراز۳۵۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: ۷۰ درصد بودجه تولید انجمن را در شهرستان ها بردیم آنچه هم برای تهران هزینه می شود همه برای تهران نیست. برای شناسایی استعدادها این امکان را به فیلمساز و دفاتر دادیم که طرح را به مرکز بفرستند تا بودجه آنرا تامین کنیم.
وی از بازگشایی پرتال تولید انجمن سینمای جوان خبر داد و افزود: این پرتال ۲ ماه است که باز شده اما هنوز طرحی از شیراز ثبت نشده است. از ۲۰ اسفند که باز شده از فارس تاکنون کار ثبت نشده است و به زودی شورای پیچینگ به شرطی که کارها به حد نصاب برسد تشکیل می شود.
آذرپندار از فیلم اولی ها خواست که به ثبت طرح در شورای فوق بپردازند. با این حال نمی شود بودجه بالایی برای آنها در نظر گرفت.
وی از آمادگی انجمن سینمای جوانان ایران برای برپایی جشنواره منطقه ای به میزبانی شیراز خبر داد و گفت: برای سال آینده برنامه ریزی جشنواره منطقه ای شود.
آذرپندار همچنین حمایت از برگزاری کارگاه فیلمسازی به شرط تامین هزینه استاد و تولید از سوی انجمن سینمای جوانان ایران را نوید داد و گفت: چنانچه هزینه اقامت فیلمسازان را مسئولان استان فارس را تامین کنند این اقدام انجام شدنی است.
وی با این حال اولین اولویت انجمن را در دوره جدید تولید دانست و افزود: انجمن سینمای جوان بدون تولید موجود ناقصی است.
تجهیزات انجمن ۱۱ سال است نوسازی نشده است
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران با تایید اینکه همه دفاتر انجمن در سراسر کشور از بابت تجهیزات و وسایل مورد نیاز فیلمسازی مشکل جدی دارند، از عزم انجمن برای تهیه تجهیزات خبر داد و گفت: نوسازی تجهیزات انجمن ۱۱ سال پیش اتفاق افتاده است.
به گفته آذرپندار، تامین تجهیزات دفاتر انجمن سینمای جوان در کشور نیازمند ۱۶ میلیارد بودجه است که این مبلغ کل بودجه انجمن است.
وی تصریح کرد که بالاترین بودجه تولید ۲.۵ میلیارد تومان بوده است.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در پایان از تامین فیلم برای برپایی پاتوق های فیلم کوتاه در دفاتر انجمن خبر داد و افزود: برنامه این پاتوق ها را به همه روسای دفاتر ابلاغ و ۴۰ فیلم از تولیدات انجمن سینمای جوان را هم فرستادیم و مطالبه مان این است که نمایش این فیلمها در سالن سینما برگزار شود و به صورت هفتگی و منظم قرار باشد. تا جشنواره فیلم تهران امیدواریم چراع پاتوق در همه کشور روشن باشد.
در پایان این نشست که با طرح نظراتی از سوی فیلمسازان و عکاسان همراه بود، رییس جدید انجمن سینمای جوان شیراز هم بیان کرد: می شود شیراز هم در حد تهران در حوزه هنر دیده شود زیرا این شهر از نظر سابقه و افراد کمتر از مرکز نیست.
ابراهیم شیشه‌گر با بیان اینکه شیراز نگاه کلان‌تری نیاز دارد، ساختمان انجمن سینمای جوان شیراز را به لحاظ موقعیت مکانی و محیطی شایسته فیلمسازان این شهر ندانست و خواستار مساعدت در اختصاص ساختمانی مناسب انجمن سینمای جوان شیراز شد.
وی درباره تجهیزات انجمن در شیراز هم عنوان کرد: بعضی از درخواست‌های دفتر شیراز ۴ تا ۵ سال داده شده اما ترتیب اثر داده نشده است.
آمادگی برای برپایی دوره ۱۵ ماهه انیمیشن‌سازی در شیراز
شیشه‌گر با اشاره به چشم انداز تدوین شده برای انجمن سینمای جوان، گفت: در این چشم انداز برپایی دوره ۱۵ ماهه انیمیشن‌سازی تاکید شده اما تاکنون محقق نشده است و ما این آمادگی را داریم که دوره فوق را در شیراز برگزار کنیم.
رییس جدید انجمن سینمای جوان شیراز در پایان تصریح کرد: بیش از هر زمان دیگری فیلمسازی شیراز نیازمند همدلی است.
در بخشی از این برنامه محمد ناصری‌راد به نمایندگی از تنی چند از  فیلمسازان جوان استان فارس گفت: بی گمان همه ما در سالیان اخیر خبرهایی از اعتراض جامعه فیلم کوتاه استان فارس در رابطه با انجمن های فعال، که البته باید بگوییم: فعال در کلام و حقیقتا غیر فعال، منفعل و منزوی در عمل را شنیده ایم.
پرهیز از مدیریت غیرشفاف، سلیقه ای، جنسیت زده و غیرکارشناسانه
وی، افزود: این شرایط اسفناک که نتیجه سال‌ها مدیریت نادرست مدیران سابق است در این روزگار به اوج خود رسیده است. ما معتقدیم در یک دهه اخیر مدیران سابق انجمن سینمای جوانان به عنوان مهم‌ترین نهاد دولتی متولی در امر خطیر فیلمسازی کوتاه در سطح استان، متاسفانه به هیچ وجه کارنامه قابل‌قبولی در انجام وظایف اساسی خود نظیر شناسایی و حمایت از فیلمسازان خوش ذوق و با استعداد را نداشته بلکه مدیریت غیرشفاف، سلیقه ای، جنسیت زده و غیرکارشناسانه این نهاد نه تنها به رشد فیلم‌سازان عرصه فیلم کوتاه کمک شایانی نکرده، بلکه در عمل باعث بروز آسیب‌ های بسیاری در این حوزه شده است.
به گفته ناصری راد، در سالیانِ اخیر، همواره برخی چهره‌ها با کمترین تخصص و آشنایی در حوزه فیلم کوتاه به صورت ثابت در جایگاه‌ های مختلف انجمن سینمای جوان شیراز حضور داشته‌ و چشم اندازهای اشتباهی را پیش روی جریان فیلمسازی در این استان تبیین کرده‌اند.
تاکید بر هنر عکاسی در سینمای جوان شیراز
همچنین محمدحسین نیکوپور، فعال رسانه ای و از عکاسان شیرازی در این آیین که با حضور معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار شد، نام نبردن از عکاسی در انجمن که خاستگاه آن ابتدا بر هنر عکاسی بوده است و سپس فیلمسازی در زمره فعالیت‌های آن قرار گرفته را جفای بزرگی به پیشینه این انجمن خوشنام برشمرد و گفت: با توجه به اینکه شیراز دروازه ورود هنر عکاسی از جنوب به سراسر ایران بوده است در دوره ای که انجمن عکس شیراز فعالیت چندانی ندارد بهتر این است که انجمن سینمای جوان شیراز در مسیر بالندگی هنر عکاسی گام بردارد و به برگزاری کارگاه ها و نشست های عکاسی مبادرت ورزد.
این مدرس عکاسی پیشنهاد کرد با وجود موسسات آموزش عالی و دانشکده های هنر در شیراز برنامه ای از سوی انجمن سینمای جوان برای برگزاری کارگاه های تخصصی و جشنواره عکس در انجمن تدوین شود.

انتهای پیام/ابراهیم عباسی

تاکید بر تولید