به گزارش پگاه خبر؛نطق پیش از دستور محمدرضا هاجری – عضو شورای اسلامی شهر شیراز یا خالق اللوح والقلم نطق پیش از دستور محمدرضا هاجری – عضو شورای اسلامی شهر شیراز (یکشنبه ۱۴۰۱/۰۱/۱۴) اول: کربلا و رمضان را قطعاتی از بهشت نامیده اند. خوردن خاک حرام است، بجز کربلا که تربتش، شفای […]
به گزارش پگاه خبر؛نطق پیش از دستور محمدرضا هاجری – عضو شورای اسلامی شهر شیراز
یا خالق اللوح والقلم
نطق پیش از دستور محمدرضا هاجری – عضو شورای اسلامی شهر شیراز (یکشنبه ۱۴۰۱/۰۱/۱۴)
اول: کربلا و رمضان را قطعاتی از بهشت نامیده اند. خوردن خاک حرام است، بجز کربلا که تربتش، شفای همه دردهاست.
امام راحل و فقید در قطعه ای عرفانی، ماه مبارک رمضان را اینگونه معرفی می کند:
ماه رمضان شد می و میخانه برافتاد / عشق و طرب و باده به وقت سحر افتاد
افطار به می کرد برم پیر خرابات / گفتم که تو را روزه به برگ و ثمر افتاد
در روایات اسلامی، سه ماه رجب، شعبان، رمضان، فصل شیدایی و کسب انرژی معنوی، شستشو و تطهیر دل و دیده در سال است.
رمضان را بهار قرآن و خواب و نفس کشیدن در این ماه را عبادت می دانند. در شبهای قدر، مقدرات یکساله بندگان خدا رقم می خورد. اوج مناجات شبانه را در شب های قدر رمضان مشاهده می کنیم. زندگی در روش و منش عطر و بوی معنوی به خود می گیرد، در این ماه، گناه و معصیت بشدت کاهش می یابد، با تشنگی و گرسنگی به یاد فقرا و نیازمندان می افتیم، کمک مومنانه به فقرا و نیازمندان در این ماه، رونق بازار معاشرت و مساوات نیکوی اسلامی است. ماه غفران الهی است. امام علی (ع) می فرمایند: « با آمرزشخواهی و استغفار، خود را معطر کنید تا بوی گناهان شما را رسوا نکند».
استشمام عطر خوشبوی رمضان، گوارای وجود بهاریتان باد.
کاش در این رمضان، لایق دیدار شوم / سحری با نظر لطف تو بیدارشوم
کاش منت بگذاری به سرم مهدی جان / تا که همسفره تو لحظه افطار شوم
دوم: با توجه به شعار سال «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» و توصیه و تأکید مقام معظم رهبری روی اقتصاد دانش بنیان و انتقال نیازمندی ها به اینگونه شرکت ها، ضرورت حمایت از آنها با خرید تولیدات علمی و فن آوری های مرتبط با مدیریت شهری حتمی است. چهار بوستان شهرداری در چهار نقطه شهر به اینگونه شرکت ها اختصاص یابد. در حوزه پسماند، فضای سبز، شهر الکترونیک، ترافیک و حمل و نقل، آتش نشانی و دهها نمونه و عرصه دیگر می توان با سفارش دادن به شرکت های دانش بنیان، از دانش، فن آوری و دستاورد های عملی آنها در مدیریت شهری بهره برد، هزینه برای توسعه و گسترش شرکت های دانش بنیان سرمایه گذاری ماندگار خواهد بود. ضروری است شورا و شهرداری نیازهای خود در عرصه های مختلف را جمع بندی و به این شرکت ها ارائه تا تولید علمی و فن آوری متناسب با نیاز ها تهیه، ارائه و به کار گرفته شوند.
سوم: با توجه به سفر دو میلیون نفری به شهر مقدس شیراز، لازم می دانم از جلوداری شورا و شهرداری در خدمات رسانی همه جانبه به مسافرین نوروزی، تقدیر و تشکر نمایم. مردم شیراز بدانند «دست» شهردارشان که باتفاق معاون خدمات شهری برای بازدید شبانه به بوستانها می رفتند در ساعت ۵/۳ نیمه شب، با زمین خوردن در تاریکی، شکسته تا روشنایی برای مسافران تأمین کند.
زمانی که بعضی مدعیان گردشگری و زیارت در خواب خوش بودند. تلاش های استانداری، نیروی انتظامی،علوم پزشکی، میراث فرهنگی، معاون گردشگری و زیارت استانداری و امثالهم قابل کتمان و سانسور نیست. همه تلاش کردند منتهی در حوزه عمل، شهرداری جلودار بوده و هست، افتخاری است برای کارکنان خَدوم شهرداری شیراز بویژه حوزه کاری معاون خدمات شهری در تمامی عرصه ها، از همه عزیزان شورا، تشکر می کنم اما از نقش ارزنده نظارتی مهندس مسعود زارعی ریاست محترم کمیسیون خدمات شهری بصورت ویژه تشکر و قدردانی می نمایم. چون از نزدیک شاهد تلاش های همه جانبه ایشان بودم.
چهارم: علی رغم شعارهای استانی و کشوری دررسای شیراز بعنوان قطب گردشگری و زیارت، در بستر سازی این حوزه از تمامی کلانشهرها عقب تریم. هیچکدام از اماکن گردشگری و زیارتی شهر، محل مناسبی برای توقفگاه (پارکینگ) ندارند. وقتی شهر، فاقد زیر ساخت اولیه است، با شعار نمی توان دهان ها را شیرین کرد؛ باید با بودجه های ملی، زیر ساخت ها را تکمیل نمود.
پنجم: ضروری است اماکن گردشگری همچون اماکن زیارتی بصورت هیأت امنایی اداره شوند، درآمدهای اندک در همان حوزه با تصویب هیأت امنا هزینه گردد، از عدالت به دور است که شهرداری تبدیل به ام المخارج اماکن گردشگری شود، اما در اداره و نظارت این اماکن، نقش نداشته باشد.
مجمع نمایندگان فارس می بایست وزیر گردشگری و زیارت را احضار نموده، کمک به زیر ساخت های گردشگری و زیارتی را از ردیف بودجه های ملی طلب نمایند. حق گرفتنی است، مهندس ضرغامی مکلف است در عمل به وظایف و کمک به زیرساخت های گردشگری و زیارت شهر مقدس شیراز، جلودار باشد که متاسفانه نیست.؟!
ششم: ظرفیت های بی نظیر مدارس شهر در تمامی مناسبت ها بعضاً راکد و بی مصرف است. لازم است با ریاست و محوریت استاندار محترم و دبیری مدیرکل آموزش و پرورش، برنامه ریزی شود تا ازتمامی ظرفیت های موجود مدارس در شیراز در اوقات غیر تحصیل دانش آموزان بهره برده شود، آموزشگاه های عمومی، ورزش های همگانی و توقفگاه های عمومی و محلی خودرو و… ظرفیت های خالی مدارس را مورد استفاده قرار دهند. باید انحصار برداشته شود، با اولویت به خانواده دانش آموزان از ظرفیت های خالی مدارس در طول شبانه روز استفاده شود.
هفتم: شرکت آب و فاضلاب برای بوهای بد و شامه آزار جنوب شهر، تا قبل از فصل تابستان، اقدامی عاجل انجام دهد. بهتر است با شهرداری کنارآمده تا با سرمایه شهرداری، تصفیه خانه های محلی و منطقه ای معروف به (لوکال) راه اندازی، پس از تصفیه از آبهای به دست آمده در گسترش فضای سبز محلات ومناطق و ارتفاعات استفاده شود.
هشتم: با توجه به تنوع آب و هوا و استقبال مردمی، در ایام ماه مبارک رمضان، می توان بسیاری از مراسم شبهای قدر و انس با قرآن را در بوستانهای محلی و منطقه ای برگزار نمود. سازمان فرهنگی، شهرداری مناطق و نواحی و حوزه های سپاه و بسیج می توانند تمامی فضاهای شهری را با عطر و بوی معنوی و مناجات خوانی زیبنده سومین حرم اهل بیت (ع) را معطر و شامه نواز سازند.
نهم: استقبال مردم از ساخت شیراز قدیم در یکی از فضاهای شهری نشان می دهد در این راستا می توان وارد اقدام و عمل شد. شورا و شهرداری این ظرفیت و توانایی را دارد که این آرزوی دیرینه مردم شیراز را محقق نماید.
انتهای پیام/ابراهیم عباسی