به گزارش پگاه خبر؛لایحه بودجه، برنامهریزی مالی اداره دستگاههای اجرایی کشور و اختصاص هزینهها و درآمدهای آن ها است که توسط دولت تهیه و به تصویب مجلس شورای اسلامی میرسد. پس از انتشار لایحه بودجه، بحث و گفتگوهای تخصصی بسیاری در زمینه احکام لایحه و ارقام مرتبط صورت میپذیرد. تمامی این مباحث در راستای بهبود […]
افزایش ظرفیت شبکه از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر و خودتأمین
محاسبات نشان میدهد که سقف در نظر گرفته شده در بند «پ» تبصره «۶» مرتبط با عوارض برق مصرفی، بیشتر از پیشبینی قابل حصول در این بخش است. میزان فروش داخلی برق به مشترکان در سال ۱۳۹۹، پس از کسر مصرف برق روشنایی معابر به حدود ۲۸۲۶۴۶ میلیون کیلووات ساعت میرسد. با در نظر گرفتن متوسط رشد مصرف انرژی برق معادل ۷درصد، انتظار میرود مجموع فروش برق در سال ۱۴۰۱ به ۳۲۳۶۰۱، کیلووات ساعت برسد. همچنین ازآنجاییکه مشترکان روستایی، عشایری و برق چاههای کشاورزی معاف از مالیات هستند، این مقدار مصرف نیز باید از عوارض کسر شود.فروش برق مشترکان روستایی در سال ۱۳۹۹ حدود ۴۴۶۸۱ میلیون کیلووات ساعت است که با فرض رشد متوسط سالیانه ۷ درصدی، این عدد در سال ۱۴۰۱حدود ۵۱۱۵۵ میلیون کیلووات ساعت خواهد شد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت فروش برق معادل ۲۷۲۴۴۶ میلیون کیلووات ساعت، مبنای تعیین منابع حاصل از عوارض برق است. با فرض متوسط نرخ فروش برق داخلی ۱۳۰۰ ریال، درآمد حاصل از فروش برق حدود ۳۵۴۸۱۱ میلیارد ریال پیشبینی میشود، به عبارتی دیگر با توجه به سقف در نظر گرفته شده در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و لحاظ رشد سالیانه ۷ درصدی فروش برق به مشترکان در سالهای اخیر و رشد سالیانه قیمت برق، پیشبینی میشود مجموع میزان عوارض برق در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ حداقل رشد ۱۵درصدی را تجربه کند که در این صورت میزان سقف برابر با ۴۰ هزار میلیارد ریال است. بنابراین به نظر میرسد مقدار سقف تعیین شده برای منابع حاصل از دریافت عوارض مصرف برق در بند «پ» تبصره «۶» لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ بیشبرآورد شده است. شایان ذکر است که عملکرد ۶ ماهه این بند، تحصیل ۹۷۲۸ میلیارد ریال است که معادل ۲۸.۶ درصد سقف پیشبینی شده در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ میباشد.
لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در حالی به مجلس تقدیم شده است که با توجه به بررسیهای صورت گرفته، در بخش برق میتواند اصلاحاتی را به همراه داشته باشد تا از ایجاد پیامدهای منفی در این حوزه در سال ۱۴۰۱ جلوگیری شود. در این پژوهش پس از بررسی مختصر وضعیت کنونی صنعت برق پیشنهاداتی برای رفع ایرادات وارده ارائه شده است. این پیشنهاد در شش بخش برای رفع ایرادات «میزان حق بیمه دریافتی از مشترکین»، «نصب کنتورهای هوشمند»، «تعرفه سوخت نیروگاههای خود تامین»، «تعرفه برق مشترکان خانگی»، «نحوه تسویه بدهی طرحهای تملک داراییهای سرمایهای» و «مسئله تعرفه برق صنایع انرژیبر» مطرح شده است.
لینک کوتاه :
https://pegahekhabar.ir/?p=26408
برچسب ها
شهردار کلانشهر شیراز؛ بازآفرینی محور زندیه ارائه شهرداری شیراز در اجلاس جهانی اتحادیه شهرهای تاریخی جهان
در آیین ملی بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار صورت گرفت؛ تجلیل از شهردار کلانشهر شیراز بهعنوان حامی برتر حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی
28 آبان 1403
قریب به ۱۰ هزار عنوان برنامه ویژه هفته بسیج در فارس اجرا می شود
جانشین فرمانده سپاه فجر فارس گفت: قریب به ۱۰ هزار عنوان برنامه جز برنامه های محوری بسیج در استان فارس ویژه هفته بسیج است که از ۲۹ آبان آغاز می شود.
27 آبان 1403
شهردار کلانشهر شیراز؛
بازآفرینی محور زندیه ارائه شهرداری شیراز در اجلاس جهانی اتحادیه شهرهای تاریخی جهان
شهردار کلانشهر شیراز گفت: ارائه شهرداری شیراز در اجلاس جهانی اتحادیه شهرهای تاریخی جهان در خصوص بازآفرینی محور زندیه بود که در خلال این گزارش، علاوه بر معرفی ظرفیت های بی بدیل شیراز در حوزه های مختلف، چشم انداز، سیاست ها، اهداف و برنامه های مدنظر پروژه تشریح شد.
در آیین ملی بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار صورت گرفت؛
تجلیل از شهردار کلانشهر شیراز بهعنوان حامی برتر حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی
در آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار همزمان با سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران که با حضور رئیسجمهور، مقامات ملی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اهالی فرهنگ و جمع بزرگی از کتابداران سراسر کشور برگزار شد، از «محمدحسن اسدی» بهعنوان حامی برتر حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی تجلیل شد.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.