بیش از ۴ دهه از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد و ۱۳ دولت را تجربه کرده ایم. تقریباً تاکید اصلی و اساسی برنامه های اعلام شده تمامی این دولت ها بر فقر زدایی و گسترش عدالت اقتصادی و اجتماعی بوده است. در همه دولت ها، تاکید بر پرداخت یارانه به شیوه های مختلف (مانند افزایش قیمت حامل های انرژی به بهانه رسیدن به عدالت اجتماعی و کاهش فقر و …در دولت های احمدی نژاد، روحانی، طرح پیشنهادی موسوم به طرح وان)، دادن سبدهای کالایی مختلف و … سایر سیاست های شناخته شده اقتصادی بوده است. بحث تخصیص سهمیه بنزین به افراد به جای خودروها در دولت فعلی نیز، در همین چارچوب قابل ارزیابی است و به همان سرنوشت برنامه های قبلی دچار خواهد شد.
فناوری به عنوان سخت افزارلازم برای تولید هست
به گزارش پگاه خبر؛الف) بیش از ۴ دهه از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد و ۱۳ دولت را تجربه کرده ایم. تقریباً تاکید اصلی و اساسی برنامه های اعلام شده تمامی این دولت ها بر فقر زدایی و گسترش عدالت اقتصادی و اجتماعی بوده است. در همه دولت ها، تاکید بر پرداخت یارانه به شیوه های مختلف (مانند افزایش قیمت حامل های انرژی به بهانه رسیدن به عدالت اجتماعی و کاهش فقر و …در دولت های احمدی نژاد، روحانی، طرح پیشنهادی موسوم به طرح وان)، دادن سبدهای کالایی مختلف و … سایر سیاست های شناخته شده اقتصادی بوده است. بحث تخصیص سهمیه بنزین به افراد به جای خودروها در دولت فعلی نیز، در همین چارچوب قابل ارزیابی است و به همان سرنوشت برنامه های قبلی دچار خواهد شد. علیرغم این تلاش ها، روز به روز به فقیر زدایی می رسیم تا فقر زدایی. درباره راهکارهای فقر زدایی قبلاً در روزنامه دنیای اقتصاد (شماره ۵۰۸۸، تاریخ ۳۰/۱۰/۱۳۹۹) مطالبی نوشته ام.
تولید، فرآیند تبدیل نهاده ها به ستانده ها یا محصول است. برای مثال تولید پراید، فرآیند تبدیل نهاده هایی مثل شیشه و لاستیک و ….به محصولی مانند خودروی پراید است. در این فرآیند از عواملی مانند نیروی کار، سرمایه، دانش فنی و … استفاده می شود. این فرایند را می توان “جعبه سیاه تولید” (این نام گذاری از بنده است) نام نهاد. رونق تولید، در این چارچوب به معنای روغن کاری در فرایند تولید نهاده ها به ستانده ها است. برای تحقق رونق تولید، به رمز گشایی این جعبه سیاه نیاز داریم. بدون شک، مشکل تولید و معمای موجود در جعبه سیاه تولید ایران را می توان به مشکل تولید اندیشه ( اندیشیدن)، تولید علم (اندیشه ها) ، و تولید کالاها و خدمات نسبت داد. رونق و جهش تولید، به رونق و خیز تولید اندیشه، تولید علم، و درآخر تولید کالاها و خدمات نیاز دارد. برای حل این مشکلات و رسیدن به رونق و سپس جهش تولید، به تغییر و به تعبیر دیگر، به انقلاب نهادی (به معنای تغییرات گسترده در نهادهای اقتصادی-حقوقی، سیاسی، و اجتماعی و فرهنگی در کشور) نیاز داریم.
لینک کوتاه :
https://pegahekhabar.ir/?p=25805
برچسب ها
در دیدار نوروزی استاندار فارس با مدیریت شهری شیراز مطرح شد؛ شهرداری شیراز این کلانشهر را به شهری پویا تبدیل کرده است/ رضایت شهروندان شیرازی و میهمانان نوروزی از اقدامات شهرداری شیراز
شکوه شیراز با پروژههای نورپردازی تکمیل میشود/ افتتاح سه پروژه فاخر نورپردازی در نخستین روزهای کاری ۱۴۰۴
در آیین افتتاح و رونمایی از پروژههای فاخر نورپردازی بهصورت همزمان در نوروز ۱۴۰۴ در سه محور شیراز برگزار شد، بر روند همزمان و پرسرعت توسعه و آبادانی این کلانشهر در ابعاد مختلف مسائل زیرساختی و زیباسازی و معماری و گردشگری تأکید شد.
در دیدار نوروزی استاندار فارس با مدیریت شهری شیراز مطرح شد؛
شهرداری شیراز این کلانشهر را به شهری پویا تبدیل کرده است/ رضایت شهروندان شیرازی و میهمانان نوروزی از اقدامات شهرداری شیراز
استاندار فارس در دیدار نوروزی با مدیریت شهری از اعلام رضایت شهروندان و میهمانان نوروزی از اقدامات شهرداری شیراز در ایام نوروز و همچنین اقدامات عمرانی انجام شده در طول سال گذشته خبر داد.
اخبارو حوادث نیروی انتظامی فارس/ برقراری امنیت در کشور، مرهون تلاشهای پلیس است
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: امروز بدون شک یکی از نعمتهای بزرگی که جمهوری اسلامی ایران از آن برخوردار است همین نعمت امنیت است که این مرهون تلاش و از خودگذشتگی و فداکاری همه کارکنان پلیس است.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.