رایزن اقتصادی بازرگانی سفارت بنگلادش در ایران گفت: کشورش بازار مناسبی برای خرما است و بازرگانان بنگلادشی درخواستهای زیادی برای واردات این محصول از ایران دارند. محمد صبور حسین روز پنجشنبه در همایش بینالمللی خرما در بندر بوشهر اظهار داشت: مردم بنگلادش همچون مسلمانان دیگر کشورها علاقه زیادی به مصرف خرما بویژه در ماه مبارک رمضان دارند. وی […]
رایزن اقتصادی بازرگانی سفارت بنگلادش در ایران گفت: کشورش بازار مناسبی برای خرما است و بازرگانان بنگلادشی درخواستهای زیادی برای واردات این محصول از ایران دارند.
محمد صبور حسین روز پنجشنبه در همایش بینالمللی خرما در بندر بوشهر اظهار داشت: مردم بنگلادش همچون مسلمانان دیگر کشورها علاقه زیادی به مصرف خرما بویژه در ماه مبارک رمضان دارند.
وی ادامه داد: مسلمانان این کشور در زمان افطار خرما مصرف میکنند بر همین اساس تقاضای بسیار بزرگی برای این محصول ایران با توجه به کیفیت بالای آن در بنگلادش وجود دارد.
صبور حسین افزود: تجار بنگلادشی هماکنون خرمای مورد نیاز این کشور را از عربستان سعودی، الجزایر و فلسطین وارد میکنند و بسیاری از تجار و بازرگانان درخواستها و سئوالهای متعددی برای واردات خرما از ایران دارند.
وی یادآور شد: از ۲ سال پیش ۵۰ هزارتن خرما در ماه رمضان وارد بنگلادش شده که ظرفیت ماه رمضان به تنهایی حجم وسیعی است تا اتاق بازرگانی بوشهر با تشویق تجار ۲ تا ۳ ماه پیش از ماه رمضان مهیای صادرات خرما به بنگلادش شوند.
وی افزود: سفارت بنگلادش در تهران آمادهاست تا همکاری برای صادرات خرما به بنگلادش را توسعه دهد.
صبور حسین گفت: تجار و بازرگانان ایرانی میتوانند به بنگلادش بیایند و با آنالیز بازار شرایط صادراتی را تسهیل کنند زیرا ظرفیتهای خوبی برای تجار و بازرگانان کشورهای طرف همکاری فراهم شدهاست.
وی اظهارداشت: در این ارتباط کار صدور ویزا برای تجار و بازرگانان ایرانی در مدن ۱ تا ۲ روز انجام میگیرد و از همین جا مشتاقانه تجار و بازرگانان ایران را دعوت میکنیم و در زمینه کسب هرگونه اطلاعات دقیق مورد نیاز آنها همکاری لازم از طریق سفارت بنگلادش انجام میشود.
رایزن اقتصادی بازرگانی سفارت بنگلادش در ایران گفت:کشور در جنوب آسیا ۱۶۰ میلیون نفر جمعیت دارد که ۹۰ درصد آنها مسلمان هستند و از سالهای دور رابطه دوستانه خوب و موثری با ایران دارند و مشابهتهای زیادی بین فرهنگ و زبان ایران و بنگلادش است، طوریکه حدود هفت هزار لغت مشترک داریم.
وی اضافه کرد: براساس سیاستهای کلان بنگلاش اقتصاد این کشور از چند سال گذشته تاکنون در حال رشد است، طوریکه تولید ناخالص داخلی بنگلاش ۶.۵ درصد و رشد جی دی پی آن نزدیک ۸ درصد در سه سال گذشته بوده است.
صبورحسین گفت: کشور بنگلادش یکی از ۱۱ اقتصاد برتر دنیا در سالهای آینده خواهد بود زیرا اقتصاد بنگلادش رشد شتابان دارد و ۴۵ میلیارد دلار صادرات سال گذشته داشته است که این روند فرصت سرمایهگذاری برای بخشهای مختلف است.
بندر بوشهر در جنوب ایران از روز سهشنبه هفته جاری میزبان نمایشگاه بینالمللی صنعت خرما است و همایش بینالمللی خرما نیز از برنامههای جنبی این نمایشگاه است.
رایزن اقتصادی بازرگانی کشور بنگلادش، رئیس اتاق بازرگانی منمن ترکیه، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس نظام صنفی و منابع طبیعی کشور، رئیس انجمن ملی خرما و نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی از جمله حاضران در این همایش بین المللی هستند.
استان بوشهر با بیش از ۶ میلیون اصله نخل در سطح ۳۴ هزار هکتار نخلستان سالانه ۱۵۰ هزار تن خرما تولید میکند.