دومین همایش منطقه ای هیئات نظارت و اجرایی انتخابات در فارس برگزار شد
دومین همایش منطقه ای هیئات نظارت و اجرایی انتخابات در فارس برگزار شد

در آستانه فرا رسیدن انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا، دومین همایش منطقه ای روسا و اعضای هیئتهای نظارت شهرستانها و بخشهای استان فارس با حضور شهرستانهای شیراز، خرامه، سروستان، کوار، فیروزآباد، خفر، سپیدان ، بیضا و مرودشت برگزار شد.

به گزارش پگاه خبر؛ دومین همایش منطقه ای روسا و اعضای هیاتهای نظارت شهرستانها و بخشهای استان فارس با حضور شهرستانهای شیراز، خرامه، سروستان ، فیروز آباد، کوار ، خفر، سپیدان ، بیضا و مرودشت و با حضور احمدی زاده معاون سیاسی امنیتی و رییس ستاد انتخابات استان، حجت الاسلام والمسلمین موسوی عضو هیات نظارت و رییس کل دادگستری، کرمانی فرمانده پلیس امنیت و اطلاعات استان و فرماندار شیراز در سالن شهید آیت الله دستغیب آستان مقدس احمدی و محمدی شاهچراغ (ع) برگزار گردید،

در ابتدا حجت الاسلام والمسلمین محمد عباس زاده جهرمی رییس هیات نظارت بر انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری استان فارس گفت: با توجه به  ابلاغ تهران که در اختیار استان گذاشته شده بود که این نشست بصورت مجازی و حضوری می توانست برگزار شود از طرفی با وجود این شرایط  بیماری منحوس کرونا  و از طرف دیگر نقاط ضعف سامانه مجازی ترجیح دادیم در چند نقطه از استان برنامه را حضوری برگزارکنیم. اولین جلسه با  زحمت دوستان در شهرستان کازرون که میزبانی منطقه ای استان را  متقبل گردیدند پیش از این نشست برگزار شد.  

عباس زاده در ادامه از شرکت کنندگان در همایش بخاطر بعد مسافت ملازم به بیماری کرونا و سختی تقدیر و تشکر نمود و  اشاره کرد توجه داشته باشیم که مسائل حفاظتی و امنیتی را کاملا رعایت نماییم آنچه که درهیاتهای نظارت به عنوان مسائل انتخاباتی می‌گذرد از صورتجلسه گرفته تا  مسائل  و مطالبی که در جلسات هیات مطرح می شود به هیچ عنوان اجازه نداریم آنها را بازگو یا منتشر نماییم.

وی خطاب به شرکت کنندگان نشست تاکید کرد:  اگر حرکاتی در شهر یا منطقه مشاهده کردید که لازم است , مورد توجه مجامع امنیتی باشد آن را به مراجع ذی ربط ارجاع دهید چون تکلیف داریم که از دفاتر مراقبت کنیم و این دقت شما عزیزان را می طلبد تا نگهبانی و حراست از دفاتربه نحو مطلوب انجام شود.

رییس دفتر نظارت استان گفت: مسائل قابل بیان را پیش از این همکاران محترم متذکر شدند  و بنده قصد ندارم این  مسائل را بار دیگر مرورکنم .

عباس زاده گفت: در صورتی که در طول نظارت خویش با ابهامات قانونی مواجه شدید آن را رها نکنید و سوال خود را بیان نمایید .

وی از اعضای هیئات اجرایی و نظارت انتخابات استان خواست تا در این ایام کتابچه قانون و مقررات انتخابات را دائماً مرور کنند و ادامه داد: مجموعه ای از قوانین و مقررات و موارد مبتلا به آن توضیح داده شده به خصوص به موارد ارتکاب جرم در صفحه ۲۰ کتابچه قانون اشاره کرده است.  تبصره ۲ اشاره دارد که هیئتهای اجرایی و نظارت موظفند در صورت اطلاع از ارتکاب جرائم و به دنبال آن موضوع را برای رسیدگی به مرجع قضایی ذی‌صلاح اعلام نمایند، این مهم نبایست مورد غفلت دوستان قرار گیرد.

عباس زاده ادامه داد: این هیاتی که زیرمجموعه شماست از صدر تا ذیل تحت اشراف شما قرار میگیرد یعنی شما باید قوانین را به آنها برسانید تا ناظرپای صندوق این وظیفه هیات را اعمال و پیاده نماید و لذا لازم است با آموزش این مطالب را به آنها انتقال دهیم.

رئیس هیات نظارت استان فارس اظهار کرد: تمام تلاش خود را برای آموزش از راه دور و مجازی به کار گرفته ایم و شما عزیزان سعی نمایید در بخش و منطقه خود این آموزشها را بصورت صحیح پیاده نمایید؛ برای اینکه یک مستند معقول و منطقی به مراجع قضایی ارجاع دهیم . مقامات اجرایی و نظارت انتخابات حق تبلیغ له یا علیه هیچ یک از داوطلبان انتخابات را نخواهند داشت.وی از اعضای هیات نظارت موکد خواست که نسبت به این مساله اهتمام لازم و کافی داشته باشند

وی ادامه داد: ماده ۶ قوانین انتخابات  اشاره دارد که هیئت مرکزی نظارت درسراسرکشور بر کیفیت اجرای انتخابات نظارت کامل دارند در هر مورد که سوء جریان یا تخلفی را مشاهده کنند کتبا تذکر خواهند داد. تذکر کتبی در پرونده درج می شود و در مواردی که لازم است تذکرات به مراجع ذی ربط قضایی ارجاع و پیگیری شود.

رئیس دفتر نظارت استان فارس با تأکید بر اینکه وقتی مسئولیتی را پذیرفتیم  نسبت به انجام آن دقت لازم را داشته باشیم. در مورد تشکیل ستاد پیشگیری از جرائم نیز گفت: پیگیر تشکیل جلسات ستاد در مناطق خود باشید چون ستاد پیشگیری یکی از ارکان انتخابات می باشد . با همکاری دوستان قضایی در این ستاد می توانید ضمن آموزش حقوقی به شبکه نظارت برخی از نقائص موجود را برطرف کنید.

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین سیدکاظم موسوی، عضو هیات نظارت استان و رئیس کل دادگستری فارس، با اشاره به وصیت‌نامه امام راحل و توصیه اکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر شرکت در انتخابات از اظهارنظر برخی از افراد انتقاد کرد و گفت: جای تعجب دارد کسانی که نمک انقلاب می‌خورند اما مردم را به تحریم انتخابات دعوت می‌کنند.

شورای نگهبان به وظیفه خود عمل کرده است

وی افزود: در قضیه تأیید صلاحیت ها، شورای نگهبان به وظیفه خود عمل کرده است اما عده ای معترض شدند و سئوال اینجاست  مگر شورای نگهبان نماینده احزاب سیاسی است که هرچه احزاب دلشان خواست تصمیم بگیرند. در این شورا فقها و حقوقدانان خبره قرار دارند که قانون را رعایت کنند و نمی توان به هرچه که باب میلمان نبود، اهانت کرد.

موسوی با بیان اینکه شورای نگهبان از اول مورد هجمه بوده است، گفت: بدخواهان و کسانی که خودشان مدتها در نظام جمهوری اسلامی مسئولیت داشتند، اگر خطا کردند، تأیید نشده و از مدار خارج شدند لذا شورای نگهبان در بحث تأیید صلاحیت ها به وظایف خود عمل کرده است و اگر عمل نمی کرد جای تعجب بود.

رئیس کل دادگستری فارس با تأکید بر اینکه متشرع ترین افراد در شورای نگهبان قرار دارند چنانچه حتی مخالفان نظام هم اقرار می کنند که اعضای شورای نگهبان دین خود را به دنیای دیگران نمی فروشند، از مواضع این شورا قدردانی کرد و گفت: اقدام شورای نگهبان واقعاً دل کسانی که دل در گرو انقلاب دارند را خوشحال کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به وظایف دادگستری فارس در بحث انتخابات اشاره کرد و گفت: قوه قضائیه و به تبع آن دادگستری فارس مطابق بند ۵ اصل ۱۵۶ قانون اساسی وظیفه پیشگیری از جرم را به عهده دارد البته در انتخابات از همان ابتدای کار در تأیید صلاحیت های کاندیدای انتخابات شوراهای شهر و روستا ورود داشته است و تا روز شمارش آرا و اعلام نتایج هم در کنار دست اندرکار انتخابات هستیم و در روند انتخابات هم مسئولیت داریم اما عمده وظیفه ما پیشگیری از وقوع جرم است.

موسوی با بیان اینکه جلسات شورای پیشگیری از تخلفات انتخاباتی در استان فارس از بهمن ماه سال گذشته آغاز به کار کرده است که تاکنون ۸۹ جلسه آن برگزار شده و ۴۰۲ مصوبه هم داشته است، گفت: در این مدت تاکنون به ۲۰۰ نفر تذکر داده ایم.

رئیس کل دادگستری فارس با ذکر این نکته که رویکرد ما این است که با تذکر بسیاری از قضایا را رفع کنیم و خیلی مشتاق به تشکیل پرونده قضایی نیستیم، گفت: انتخابات مجلس گذشته حدود ۶ هزار تذکر به افرادی که قصد داشتند کاندید شوند، داده ایم اما به طور کلی تلاش می کنیم تا با تذکر موضوعات را تمام کنیم و منتهی به تشکیل پرونده نشود.

وی از فعالیت شعب ویژه رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در تمام شهرستان ها، دادسراها، دادگاه ها و شوراهای حل اختلاف استان خبر داد و گفت: در روز انتخابات قضات ما مانند ادوار مختلف در دفتر شورای نگهبان حاضر می شوند که مسائل آنی و لحظه ای اگر موضوعی باشد منعکس کنند.

موسوی با بیان اینکه تعامل بسیار خوبی با تمام اعضای شورای تأمین، استانداری، فرمانداری ها، نهادهای امنیتی و اطلاعاتی و نیروی انتظایم داریم، گفت: بنای کسی در استان فارس اخلال در روند انتخابات نیست و همگی هدفشان برگزاری انتخابات سالم، پرشور و رقابتی است.

رئیس کل دادگستری فارس همچنین گفت: در روایات تفأل به خیر داریم و در بحث مشارکت در انتخابات هم چنین نیتی داشته باشیم که به یاری خدا مردم در روز ۲۸ خردادماه حضور پرشوری در انتخابات خواهند داشت تا بهترین گزینه ای که بتواند به مردم خدمت کند انتخاب شود.

وی بر لزوم توجه به فضای مجازی تأکید کرد و افزود: فضای مجازی کمی افسارگسیخته است و نیروی انتظامی باید فعالیت ها را در زمینه انتخابات رصد کند؛ البته تاکنون ۸۰ ادمین فضای مجازی که مردم را به عدم مشارکت در انتخابات می کردند را در استان شناسایی کردیم و به تخلفات آنها رسیدگی خواهیم کرد.

رصد دقیق فعالیت های انتخاباتی

موسوی با تأکید بر اینکه با تمام کسانی که مردم را در فضای مجازی یا حقیقی به تحریم و عدم شرکت در انتخابات دعوت کنند برخورد خواهیم کرد، گفت: به طور کلی در استان فارس امنیت کامل و پایداری برقرار است و این امنیت را فدای هیچکس و هیچ شخص و نهادی نمی کنیم و امیدواریم تا آخرین روز مردم بدون هیچ دغدغه ای پای صندوق ها بیایند.

رئیس کل دادگستری فارس همچنین به شرایط شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: در تمام دنیا انتخابات در این شرایط برگزار شده است لذا ما هم به یاری خدا با حفظ پروتکل های بهداشتی، تمهیداتی را خواهیم اندیشید تا پرشورترین انتخابات را داشته باشیم.

وی با ذکر این نکته که تاکنون پرونده تخلف انتخاباتی در دادگستری استان تشکیل نشده است و اگر هم تشکیل شود با قاطعیت برخورد می کنیم، گفت: انتخابات پیش رو، مجازی ترین انتخابات پس از انقلاب است لذا همه کمک کنیم تا انتخابات پرشوری را برگزار کنیم.

موسوی با تصریح اینکه همه در فضای مجازی فعال هستند، تأکید کرد: نباید خودمان را در این فضا کنار بکشیم. البته نمی خواهیم له یا علیه کسی کار کنیم اما باید در فضای مجازی حضوری فعال داشته و مردم را تشویق به مشارکت حداکثری کنیم تا آن چیزی که مدنظر رهبری است یعنی حضور حداکثری در ۲۸ خردادماه محقق شود.

سیداحمد احمدی زاده، رئیس ستاد انتخابات فارس نیز در این همایش با اشاره به در پیش رو بودن سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای شهر و روستا گفت: به طور کلی تاریخچه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به بعد از انقلاب اسلامی باز می گردد زیرا قبل از انقلاب اسلامی، نظام سیاسی ایران یک نظام پادشاهی بود و حتی علی رغم تشکیل مجلس شورای ملی که بعد از نهضت مشروطه شکل گرفت، همه چیز در ید شاه تعریف و خلاصه می شد.

وی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران بر پایه جمهوریت و اسلامی شکل گرفت، نماد جمهوریت نظام را مردم سالاری و اراده و مشارکت مردم در انتخابات دانست و افزود: یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران برپایی بیش از ۴۰ انتخابات تاکنون است که حتی در بدترین شرایط و بحران ها نظیر جنگ تمام انتخابات ها به موقع و در تاریخ معین برابر قانون اساسی برگزار شده است و مردم هم حضور خوبی در صحنه انتخابات داشته اند.

احمدی زاده در ادامه به فعالیت های ستاد انتخابات استان اشاره کرد و گفت: تقریباً فعالیت انتخاباتی خود را از اواخر فروردین ماه سال ۹۹ در استان آغاز کردیم و در گام نخست مسائل و مشکلات مرتبط با سلامت انتخابات در تمام حوزه های انتخابیه را مورد بررسی قرار گرفته و سپس به سراغ آموزش دست اندرکاران برگزاری انتخابات رفتیم تا شاهد برگزاری انتخابات باشکوهی در کمال اقتدار سلامت و امنیت باشیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس با تأکید بر تعامل و هماهنگی دستگاه های مختلف استان جهت برگزاری انتخابات سالم و با شکوه گفت: هدف همگی ما یکی است و برگزاری انتخابات امن، سالم، مشارکتی و رقابتی، ۴ رکن فعالیت ما در انتخابات است که برای تمام دوره ها هم تعریف شده است.

اولویت سلامت و امنیت انتخابات

وی با بیان اینکه اولویت ما سلامت و امنیت انتخابات است، گفت: با توجه به وضعیت شیوع کرونایی که در آن قرار داریم به منظور حفظ سلامت مردم تصمیم به افزایش تعداد شعبه های اخذ رأی گیری در نقاط مختلف استان به خصوص در کلان شهر شیراز گرفته ایم که آن را اجرایی خواهیم کرد تا شاهد ازدحام مردم در شعبه های رأی گیری نباشیم.

احمدی زاده با تصریح اینکه قریب ۴ هزار شعبه اخذ رأی در استان فارس خواهیم داشت که البته هنوز تعداد آن ها قطعی نشده است، گفت: قریب ۸۰ هزار نفر در استان فارس نیز دست اندرکار برگزاری انتخابات هستند که ساماندهی و سازماندهی این تعداد افراد زحمات زیادی هم برای حوزه نظارت و هم اجرا دارد.

رئیس ستاد انتخابات فارس یادآور شد: در استان فارس ۲ هزار و ۳۰۰ روستای واجد شرایط برای برگزاری انتخابات شوراهای روستاها و ۱۱۵ شهر برای انتخابات شوراهای شهر داریم که واقعاً حجم و گستره انتخابات را بالا می برد اما تمام تلاش ما این است که انتخاباتی خوب و باشکوه برگزار کنیم زیرا اعتقاد داریم انتخابات باشکوه بیانگر اقتدار و اعتماد ملی و مایه عصبانیت و یأس و ناراحتی دشمنان ماست که نمی خواهند این اتحاد و انسجام ملت ایران را ببینند.

وی با بیان اینکه اتاق فکر دشمنان با هزینه عربستان، اسرائیل و آمریکا تشکیل شده که متمرکز بر بحث انتخابات ایران اسلامی است، گفت: هدف این اتاق فکر القای یأس و ناامیدی به مردم ایران با رویکرد تحریم انتخابات یا برگزاری انتخابات با مشارکت حداقلی است.

احمدی زاده به شرایط منطقه ای و بین المللی ایران اسلامی اشاره کرد و گفت: با توجه به این شرایط موضوع مشارکت مردم در انتخابات بسیار مهم است ضمن اینکه رهبر معظم انقلاب هم بر مشارکت مردم هم بر برگزاری انتخابات سالم تأکید کرده اند لذا ما هم برای تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب یکسری اقدامات و تمهیداتی را در سطح استان انجام داده ایم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس با تأکید بر اینکه تمام تلاش خود را برای جذب مشارکت مردم در انتخابات انجام می دهیم، گفت: حضور در انتخابات صرف نظر از داشتن سلایق سیاسی اعم از چپ و راست، یک وظیفه قانونی، اخلاقی و شرعی است که باید تلاش کنیم مشارکت فعالی داشته باشیم.

وی در ادامه به مباحث تبلیغات انتخاباتی کاندیداها هم اشاره کرد و گفت: برای تبلیغات کاندیداها ستاد ملی کرونا یکسری مصوباتی ارسال کرده است که مصوبات آن مانند مصوبات شورای عالی امنیت ملی و به فرموده رهبر معظم انقلاب قانون است یعنی باید همه به این مصوبات تمکین کنند.

برپایی کاروانال های تبلیغاتی ممنوع است

احمدی زاده با تأکید بر اینکه برپایی کارناوالهای انتخاباتی و تبلیغاتی و تجمعات کاملاً ممنوع است، گفت: البته برگزاری تجمع در فضای باز با توجه به شرایط آن اعم از استادیوم ورزشی، حیاط مدارس، مراکز آموزشی و دانشگاهی و غیره میسر است که در این راستا یکسری ظرفیت سنجی را از دستگاه های مختلف انجام می دهیم که به هیئات نظارت و اجرا اعلام خواهیم کرد.

رئیس ستاد انتخابات استان فارس ادامه داد: طبق مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا رعایت استفاده حداکثر ۳۰ درصد ظرفیت فضاهای باز و حداکثر ۲ ساعت و فاصله اجتماعی حداقل ۸ متر برای برگزاری تجمعات انتخاباتی ضروری است و برای رعایت این نکات هم وزارت کشور و دانشگاه های علوم پزشکی مسئولیت نظارت را به عهده دارند.

وی گفت: همچنین برای برگزاری جلسات داخلی ستادهای کاندیداها هم یکسری تمهیداتی تعریف شده است که برابر رنگ بندی شهرها در وضعیت شیوع کرونا باید اجرا شوند به عنوان مثال اگر شهری وضعیت قرمز دارد حداکثر ۱۵ نفر، وضعیت نارنجی حداکثر ۲۰ نفر و وضعیت زرد حداکثر ۳۰ نفر با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله اجتماعی و زدن ماسک مجاز به شرکت در جلسات داخلی هستند.

احمدی زاده با تأکید بر اینکه همه باید به رعایت این قوانین پایبند باشیم و به همدیگر کمک دهیم تا به مشکل برنخوریم، گفت: در شعب اخذ رأی نیز خط کشی با فاصله یک و نیم تا دو متر انجام خواهد شد تا ازدحامی شکل نگیرد و سلامت مردم به خطر نیفتد.

رئیس ستاد انتخابات فارس در بخش دیگری از سخنان خود رأی مردم را حق الناس توصیف کرد و گفت: تحقق ۴ رکن مذکور را برای خود به عنوان یک راهبرد تعریف کرده ایم و تلاش می کنیم تا این ارکان به خوبی اجرا شوند.

وی با بیان اینکه برای ما نتیجه انتخابات مهم نیست بلکه مهم برگزاری انتخاباتی سالم و باشکوه است، گفت: به تمام فرمانداران هم این نکاتی را گوشزد کرده ایم و اجازه فعالیت کسی که به یکی از کاندیداها وابستگی داشته و با آنها همکاری می کند در ستادهای انتخابات در سطح استان را نداده ایم.

احمدی زاده خواستار رعایت اخلاقیات به خصوص در فضای مجازی شد و گفت: متأسفانه در فضای مجازی اخلاقیات به راحتی زیر پا گذاشته می شود و امروز بدترین آسیب اجتماعی که داریم در بحث اخلاقیات است و به راحتی به دیگران تهمت و افترا زده می شود در صورتی که باید به فکر آخرت خودمان هم باشیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس با بیان اینکه به تمام فرمانداران استان تأکید شده است تا نهایت هماهنگی و همکاری را با مسئولان هیئت نظارت داشته باشند، گفت: در حوزه امنیت انتخابات هم طرح های امنیتی و حفاظتی با همکاری نهادهای امنیتی تدوین و اجرا کرده ایم که برای هر حوزه انتخابیه ای متناسب با شرایط امنیتی که دارد، آن را اجرایی خواهیم کرد.

وی با تصریح اینکه مسئولیت حفاظت هر شعبه اخذ رأی به عهده نیروی انتظامی است که با همکاری نیروهای بسیج و سپاه آن را انجام خواهد داد، خواستار همکاری و همدلی اعضای هیئات نظارت و اجرا شد تا بتوان انتخابات خوب، امن و با مشارکت گسترده مردم رقم خورد.

انتهای پیام/