استاندارفارس:  ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه اقتصادی در استان فارس به بهره برداری می‌رسد.
استاندارفارس:  ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه اقتصادی در استان فارس به بهره برداری می‌رسد.

استاندار فارس گفت: در نیمه دوم سال جاری، ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه اقتصادی و عمرانی با حضور رئیس جمهور در این استان افتتاح خواهد شد. به گزارش پگاه خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری فارس، دکتر عنایت الله رحیمی در نشست هم اندیشی فعالان بخش اقتصادی و شورای گفت و گوی دولت […]

استاندار فارس گفت: در نیمه دوم سال جاری، ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه اقتصادی و عمرانی با حضور رئیس جمهور در این استان افتتاح خواهد شد.

به گزارش پگاه خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری فارس، دکتر عنایت الله رحیمی در نشست هم اندیشی فعالان بخش اقتصادی و شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان فارس که با حضور وزیر اموراقتصادی و دارایی برگزار شد، افزود: براساس شناساسی وضع موجود و توانمندی های استان، اهداف توسعه استان، بر مبنای نیازمندی ها و ارزش ها و سندهای بالادست تعیین شده است.
وی گفت: در زمینه گردشگری استان فارس، توسعه دفاتر گردشگری، ایرلاین های پارس ایر و فلای پارشیا، توسعه و تجهیز فرودگاه، توسعه هتل ها، هتل آپارتمان ها و بوم گردی ها، ثبت آثار جهانی و ملی و معرفی آن ها به جهانیان و توسعه مراودات ملی، اسلامی و جهانی مورد نظر مدیریت ارشد استان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در حوزه کشاورزی مقام دوم تولید محصولات کشاورزی متعلق به استان فارس است و محدودیت هایی مانند خشکسالی طولانی مدت و کمبود آب، استفاده بی رویه از کودها و سموم، کمبود پایانه های صادراتی از اهم مشکلات این حوزه بوده است.

نماینده عالی دولت در استان فارس افزود: برای حل مشکلات بخش کشاورزی اقداماتی مانند ساماندهی ستاد کشت گلخانه ای را انجام دادیم و موفق شدیم به میزانی که در تمام ادوار گذشته گلخانه ایجاد شده بود، در سال ۹۸ گلخانه و کشت های سایبانی تاسیس کنیم.
دکتر رحیمی اظهارداشت: همچنین کشت گیاهان کم آب بر و دارویی در استان فارس از دیگر اقدامات برای رفع مشکلات حوزه کشاورزی این استان بوده است.
نماینده عالی دولت در استان فارس گفت: در حوزه صنعت بر مبنای سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی حفظ و توسعه صنایع موجود، به ظرفیت کامل رساندن صنایع فعلی و فعال کردن صنایع تعطیل شده در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به این که برای اکتشاف معدنی در۱۷ هزار کیلومترمربع از پهنه‌ های معدنی استان با ایمیدرو قرارداد منعقد شده است، اظهارکرد: به منظور ساماندهی حوزه معادن، افزایش کیفیت برداشت توسط بخش خصوصی، راه اندازی معادن جدید و تشویق به تکمیل زنجیره تولید و فراوری از برنامه های مدیریت ارشد استان بوده است.
استاندار فارس همچنین به فعالیت های صورت گرفته در حوزه زیرساخت های ارتباطی استان اشاره کرد و گفت: در زمینه تکمیل آزادراه شیراز-اصفهان با پیشرفت فیزیکی ۷۸ درصد، نیازمند همکاری بانک‌ های مسکن، سپه و ملی و صادرات هستیم که از این بانک ها درخواست وام شده است.
رحیمی افزود: تاکنون بانک مسکن آمادگی خود را برای پرداخت ۲۰۰میلیارد تومان تسهیلات اعلام کرده است که امیدوارم این همکاری شامل حال سایر بانک ها نیز شود تا بتوانیم این آزاد راه را تا سال ۱۳۹۹ به بهره‌ برداری برسانیم.

وی همچنین با اشاره اقدامات شده در دولت تدبیر و امید برای توسعه حمل و نقل ریلی در استان فارس بیان کرد: به رغم پیگیری ها در ارتباط با فاینانس راه آهن شیراز – بوشهر هنوز به نتیجه نرسیدیم، متاسفانه بانک صنعت و معدن اعلام کرده است سقف کارکردش تکمیل شده و قادر به همکاری در این پروژه نیست.
وی ادامه داد: درخواست داریم بانک های دیگر در این زمینه ورود پیدا کنند تا ما را از بن بست خارج کنند و راه آهن فارس به بنادر متصل شود.
استاندار فارس همچنین به فعال بودن سه فرودگاه بین المللی در این استان اشاره کرد و گفت: در زمینه توسعه سالن های فرودگاه فعالیت خوبی صورت گرفته است.
دکتر رحیمی به اقدامات صورت گرفته در حوزه آب اشاره کرد و افزود: در این دولت ۲ سد در فارس افتتاح شده و سه سد دیگر امسال و سال آینده افتتاح می شود.
وی گفت: آبرسانی برای محرومیت زدایی در دستور قرار دارد؛ آبرسانی به جهرم با حضور معاون اول رئیس جمهور به بهره برداری رسید، آبرسانی به جهرم آماده بهره برداری است، خط دوم آبرسانی به شیراز و آبرسانی به سعادت شهر و ارسنجان در همین چارچوب پیگیری شده و هزینه های بسیار بالایی برای دولت داشته است.
دکتر رحیمی با بیان این که منابع مورد نیاز تاسیس تصفیه خانه شش شهرستان از بانک توسعه استانی تامین شده است، گفت: تصفیه خانه فاضلاب شماره ۲شیراز با حضور رئیس جمهور به بهره برداری خواهد رسید.
استاندار فارس با تاکید بر این که در زمینه گازرسانی انقلابی در این استان صورت گرفته است، گفت: تعداد روستاهای گازرسانی شده در فارس از حدود ۶۰۰ روستا در سال ۹۲، به حدود یک هزار و ۹۰۰ روستا رسیده است.
نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به شرایط جدید کشور در وضعیت جنگ اقتصادی گفت: در این شرایط طرح هایی مانند هر فرماندار ۲۰۰ شغل جدید در یک سال، ستاد گلخانه، تهیه و اجرای سند پیشران توسعه استان و هر بنگاه اقتصادی به علاوه یک از جمله طرح هایی بود که توسط مدیریت ارشد استان فارس مورد تاکید قرار گرفته است.
وی خطاب به وزیر اموراقتصادی و دارایی گفت: درخواست داریم در خصوص کاهش تراکم و تمرکز تصمیم گیری‌ ها مطابق با اصل ۱۲۷ قانون، تعیین نماینده ویژه برای تسریع در حل مشکلات مورد توجه قرار گیرد، و در خصوص مسائلی مانند محاسبه نشدن حقوق استان فارس در زمینه صادرات برخی اقلام به عنوان مبدا صادراتی، تسریع در اتمام ساختمان گمرک منطقه ویژه اقتصادی شیراز، افزایش سقف اختیارات بانکها در پرداخت تسهیلات، کاهش تعداد سامانه‌ ها برای ثبت اطلاعات فعالان اقتصادی، پرداخت وام به پیمانکاران پروژه‌ های دولتی و مشارکت بانک ها در اجرای این پروژه‌ها، چاره اندیشی شود.
رحیمی افزود: قرار بود به سرمایه گذاران خارجی با سپرده ۲۵۰هزار دلاری، اقامت پنج ساله داده شود اما متاسفانه فرم های وزارت امور اقتصادی و دارایی مشکلاتی را برای تحقق این مهم ایجاد کرده است.
استاندار فارس افزایش مشوق های مالیاتی برای صادرات را در گسترش صادرات موثر دانست و گفت: باید سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور در ایران به عنوان سرمایه گذاری خارجی محسوب گردد زیرا اعمال تحریم های اقتصادی ورود سرمایه از مبادی رسمی و بانکی را به داخل کشور با مشکلاتی روبرو کرده است و باید تدبیری برای ورود سرمایه های ایرانیان به داخل کشور اندیشیده شود.
دکتر رحیمی به بالا بودن قیمت پول و مشکلات نقل و انتقال پول به داخل کشور اشاره کرد و گفت: به منظور تسهیل فعالیت های اقتصادی باید برای کاهش تعداد سامانه ها و تعریف سامانه واحد تدابیری اندیشیده شود.