آماده همکاری برای ایجاد «باغ های مادری» در سطح استان هستیم
آماده همکاری برای ایجاد «باغ های مادری» در سطح استان هستیم

حرکت به سمت کشاورزی دانش بنیان لازمه پاسخ به نیازهای جامعه و رقابت در بازارهای بین المللی است جلوگیری از زوال مرکبات نیازمند اجرای برنامه مدون و جدی از سوی جهاد کشاورزی است

به گزارش پگاه خبر: دکتر عنایت الله رحیمی در جلسه ای با حضور  محمد مهدی برومندی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نقش فارس در تامین امنیت غذایی کشور،  عنوان کرد: نقش کنونی فارس در تامین امنیت غذایی و نقشی که در آینده می‌تواند داشته نیازمند توجه در سطوح ملی است.
وی بر لزوم تدوین سند راهبردی کشاورزی به ویژه در زمینه باغبانی در استان و کشور، خاطرنشان کرد: با توجه  به تنوع اقلیمی موجود، تدوین چنین سندی راهگشای بسیاری از مسائل در حوزه کشاورزی خواهد بود.
دکتر رحیمی بیان کرد: با افزایش جمعیت و توسعه تکنولوژی های جدید،کشاورزی باید به سمت کشاورزی دانش‌بنیان حرکت کند چرا که با کشاورزی سنتی نمی‌توانیم نیازهای جامعه را پاسخ دهیم و وارد رقابت با سایر کشورهایی شویم  که در این زمینه از دانش و علم روز استفاده می‌کنند.
استاندار فارس اظهار کرد: با بهره گیری از  کشاورزی دانش بنیان میتوان  گونه‌های مناسب اقلیم و آب و هوا و خاک ما  و گونه‌های مقاوم را شناخت.
به اعتقاد استاندار فارس ایجاد باغ‌های مادری و توجه به زنجیره تولید که از اصولی است که می‌تواند موجب ارزش افزایی و ایجاد اشتغال شود، بهره گیری مزیت هایی که در تولید محصولات به صورت انحصاری در استان وجود دارد همگی نیازمند یک پایش علمی و رویکرد جدید است.
وی با اشاره به اینکه استان فارس در  زمینه انجیر، پسته، گردو، انگور و گیاهان دارویی و گل محمدی از مزیت‌های ویژه برخوردار است، گفت:  برای بعضی از این محصولات مثل انجیر و شیرین بیان میزهای ملی صادرات تشکیل داده‌ایم.
استاندار فارس همچنین از انجام تلاش های درخور توجه برای صادرات انجیر به هنگ کنگ، چین و ویتنام خبر داد.
نماینده عالی دولت در استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: در ایام بیماری کرونا آسیب‌های زیادی به بعضی از واحدهای کشاورزی به ویژه گلخانه ها وارد شده است که  جبران این خسارت ها و احیا واحدهای آسیب دیده برای بازگشت به بازار حتماً باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به مشکل زوال مرکبات بر لزوم اجرای برنامه ای مدون برای افزایش طول بازدهی درختان مرکبات به ویژه در شهرستان های داراب، جهرم، فراشبند، قیر و کارزین تاکید کرد.
زوال جنگل‌های استان به ویژه جنگلهای بلوط از دیگر نگرانی های استاندار فارس بود که به گفته او باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
دکتر رحیمی همچنین اظهار کرد: در زمینه صادرات و واردات نیازمند تصمیم عقلایی در زمینه منافع ملی هستیم  و بی تردید ارتباط با کشورهای همسایه و دیگر نقاط جهان از اولویت های کشور است.
وی با بیان اینکه مراودات اقتصادی به ویژه در زمینه میوه و غذا اجتناب ناپذیر است، افزود: مزیت های کشور و استان  در  زمینه تولید و صادرات بعضی محصولات و همچنین مزیت سایر کشورها برای واردات بعضی نیازها باید در مراودات اقتصادی و تقویت این روابط مد نظر قرار گیرد.
استاندار فارس ادامه داد: توسعه صادرات با استفاده از حمل و نقل هوایی به ویژه در حوزه سبزیجات و ایجاد پایانه صادراتی در حال پیگیری است تا با سرعت بیشتری راه اندازی شود که در دو سال گذشته در این زمینه اقدامات زیادی انجام شده است، اما هنوز نیازمند تلاش بیشتری در  مورد صنایع تبدیلی سردخانه، حمل و نقل و افزایش سطح تولیدات هستیم.
رحیمی با تاکید بر اینکه پذیرای مراکز تحقیقات پیشرفته کشاورزی در استان خواهیم بود گفت: در حال حاضر نیز دانشکده کشاورزی و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی فعالیت های خوبی به ویژه بر روی بذرها انجام داده‌، هرچند که نیازمند سرعت و دقت بیشتر در زمینه توسعه تحقیقات کشاورزی در شیراز ،مرودشت ،پاسارگاد و داراب وجود دارد.
وی با اشاره به زیرساخت هایی که از گذشته در مجموعه جهاد کشاورزی این استان وجود داشته گفت: ایجاد باغ مادری باید با جدیت در دستور کار جهادکشاورزی فارس قرار داشته باشد.

استاندار فارس اضافه کرد: تسهیلات مورد نیاز ایجاد باغ مادری توسط بانک کشاورزی تامین خواهد شد و همچنین برای توسعه گلخانه‌ها نیز این بانک همکاری لازم را باید داشته و شرط و شروط اضافه را کنار بگذارد.
دکتر رحیمی ایجاد زنجیره های تولید را بسیار مهم دانست و افزود: تا پایان این دولت باید مقدمات توسعه زنجیره‌های تولید و همچنین ایجاد باغ مادری  انجام شود.
وی در پایان بر کاهش افت زوال مرکبات در این استان تاکید کرد.

انتهای پیام/