قلم به دست گرفتن هنر می‌خواهد/فعالان قضایی انصاف را رعایت کنند/آمریکا تصمیم‌گیرنده جهان نیست
قلم به دست گرفتن هنر می‌خواهد/فعالان قضایی انصاف را رعایت کنند/آمریکا تصمیم‌گیرنده جهان نیست

امام جمعه شیراز با تأکید بر لزوم تفکیک نقد از هتک حرمت دیگران، علت برخی بداخلاقی‌ها در بیان نقد و نظرات را نپرداختن جدی به آموزه‌های مهم اخلاقی دانست و گفت: در دهه کرامت باید برای ایجاد الگوهای اخلاقی تلاش کنیم.   به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه […]

امام جمعه شیراز با تأکید بر لزوم تفکیک نقد از هتک حرمت دیگران، علت برخی بداخلاقی‌ها در بیان نقد و نظرات را نپرداختن جدی به آموزه‌های مهم اخلاقی دانست و گفت: در دهه کرامت باید برای ایجاد الگوهای اخلاقی تلاش کنیم.

 

به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز،آیت‌الله دژکام، نماینده ولی‌فقیه در استان فارس، امروز، ۳۰ خردادماه در خطبه‌های نماز جمعه شیراز با اشاره به نزدیک بودن ماه ذی‌القعده و آغاز دهه کرامت، بر لزوم گرامیداشت مطلوب و مناسب این ایام، تأکید کرد و گفت: برای مناسبت‌های این ایام باید برنامه‌ریزی کرده و حداقل یک مؤمن را دلخوش کنیم.

 

وی افزود: ما به محض اینکه می‌گویند نقد کنید، بد می‌گوییم، این درست نیست، انگار می‌ترسیم که آرام سخن بگوییم، کسی که داد می‌زند ترسیده است، همه فریاد زدن‌ها به دلیل آن نیست که گوش بدهکار را پیدا نمی‌کنیم.

 

آیت‌الله دژکام با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص انتقاد، گفت: اینکه به جای نقد، بد بگوییم بی‌اخلاقی است، در دهه کرامت باید برای ایجاد الگوهای اخلاقی تلاش کرده و به دنبال آن باشیم که دلی را شاد کنیم.

 

امام جمعه شیراز اضافه کرد: شیراز به دلیل آنکه شهر هنر و ادب و علم است باید جلودار و پیشرو این حرکت‌های اخلاقی باشد. مسائل را اشتباه توجیه نکنیم، ضمن اینکه مجال را بر سخن گفتن آزادانه نمی‌بندیم،‌ زیبا و آرام و درست سخن گفتن را هم یاد بدهیم.

 

قلم به دست گرفتن هنر می‌خواهد

وی با تأکید بر لزوم تفکیک نقد از بد گفتن و هتک کردن حرمت دیگران، علت بداخلاقی‌ها در بیان نقد و نظرات را نپرداختن جدی به آموزه‌های مهم اخلاقی دانست و گفت: قلم به دست گرفتن هنر می‌خواهد، اینکه هر فردی هرچه خواست روی سایت و کاغذ بنویسد و از خدا هم نترسند، درست نیست، هتک حرمت افراد خصوصاً مؤمنان، به معنی انقلابی بودن و انقلابی‌گری نیست.

 

آیت‌الله دژکام با اشاره به اینکه یکی از دلایل ماندگاری سعدی، زیبا و لطیف و مؤدبانه سخن گفتن بوده است، گفت: گوینده باید زیبا سخن گفتن و شنونده باید زیبا پاسخ دادن را یاد بگیرند و تمرین کنند.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان فارس همچنین با اشاره به هفته اول تیر ماه و هفته قوه قضائیه، این هفته را گرامی و یاد و خاطره تمام افراد خدوم و شهدا و ایثارگران این عرصه را پاسداشت.

 

فعالان قضایی انصاف را رعایت کنند

وی ادامه داد: کار قضاوت بسیار دشوار و نیازمند علم، حلم و اخلاق به شکل ویژه است؛ لذا از همه فعالان دستگاه قضائی خواهش می‌کنم در مواجهه با ارباب رجوع، حتی اگر خلاف ادب و ناملایمتی دیدند، در مقام داوری و قضاوت و خدمت، انصاف را از دست ندهند.

 

آیت‌الله دژکام همچنین با یادآوری اینکه ماه سوم از سال ۹۹ را پشت سر گذاشته‌ایم، لزوم توجه جدی قوای سه‌گانه کشور و مجموعه‌های ذیربط این قوا برای تحقق جهش تولید به عنوان شعار سال را متذکر شد.

 

امام جمعه شیراز در ادامه با گرامیداشت روز تبلیغات اسلامی و قدردانی از تلاش‌های سازمان مربوطه، گفت: علی‌رغم تمام تلاش‌های قابل ستایش، در تبلیغ مسائل اسلامی، نسبت به آنچه باید، فاصله زیادی داریم.

 

وی با اشاره به اینکه امروز طلبه‌های ما در آمریکای جنوبی و در راه تبلیغ دین اسلام، شهید می‌شوند، گفت: در کشوری نظیر برزیل با آن وسعت که یکی از مناطق تبلیغی محسوب می‌شود، بسیاری از افراد حرف‌های اهل بیت(ع) به گوششان نرسیده است که تعدادشان در جهان به چند میلیارد می‌رسد.

 

آیت‌الله دژکام گوشه‌ای از کار تبلیغ دین اسلام در سطح جهان را برعهده سازمان تبلیغات دانست و ابراز امیدواری کرد که در آینده شاهد تربیت مبلغان کیفی بیشتری باشیم.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان فارس در ادامه خطبه دوم، رفتارهای هیئت حاکمه آمریکا را با هدف فرافکنی اذهان عمومی از مسائل داخلی این کشور و ایجاد این شائبه که هنوز ابرقدرت جهانی‌‌است، دانست و با اشاره به خط و نشان آمریکا علیه سوریه، گفت: دستگاه حاکمه آمریکا که در مقابل کرونا ناتوان بوده و با اعتراضات نسبت به نژادپرستی مواجه شده است بساطی راه می‌اندازند تا بگویند همچنان ابرقدرت هستیم.

 

آمریکا تصمیم‌گیرنده جهان نیست

امام جمعه شیراز با بیان اینکه جهانیان به این امر واقف هستند که آمریکا دیگر تصمیم‌گیرنده اصلی مسائل استراتژیک جهان نیست، گفت: دستگاه‌ حاکمه آمریکا از جمهوری‌خواه تا دموکرات باید پنبه از گوش خارج کرده و صدای فروپاشی خود را از درون کشور بشنوند.

 

وی در ادامه مباحث مطرح شده در خطبه‌های نماز هفته گذشته به تشریح حدیثی از حضرت امام صادق(ع) و تحلیل‌های حضرت امام(ره) در موضوع اهمیت خودسازی پرداخت و با اشاره به حدیث شریف جنود عقل و جهل، استناد شده به کتاب اصول کافی، گفت: امام صادق(ع) به اصحاب خود فرمودند که سعی کنید لشکریان عقل و جهل را بشناسید، زیرا با این شیوه هدایت خواهید شد.

 

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه اولین سرباز و لشکری عقل، به فرموده امام صادق(ع)، خیر و جایگاه خیر در لشکر عقل، جایگاه وزیر است، به نظرات حضرت امام(ره) در مورد این حدیث اشاره کرد و گفت: به نظر امام منظور از جایگاه خیر در لشکر عقل، فطرت انسان است.

 

امام جمعه شیراز با بیان اینکه شهید مطهری در کتاب فطرت پیرامون این مهم تحلیل‌هایی داشته است، گفت: اگر انسان طبیعت و فطرت خود را به هم بزنند، به جای خیر، دنبال شر می‌گردد.

 

وی با اشاره به مثال‌هایی پیرامون تغییر فطرت در دنیای مادی،‌ گفت: در معنویات هم همین‌گونه است، انسانی که باید به دنبال خیر و نیکی باشد،‌ به دنبال شر می‌گردد.

 

انسان برای عشق ورزیدن آفریده شده است

امام جمعه شیراز با بیان اینکه انسان برای عشق ورزیدن به دیگران آفریده شده،‌ چرا شاهد وقایعی نظیر نژادپرستی هیئت حاکمه و پلیس آمریکا هستیم؟ گفت: این‌ها فطرتشان تغییر کرده و به همین دلیل باید به آنان انسان‌های وارونه بگوییم. انسانی که دنیاطلبی و شهوتهایش به جای دوست داشتن خدا و دوستان خدا را ملاک عمل قرار داده است.

 

آیت‌الله دژکام گفت: امام(ره) خطاب به همه ما فرموده که اگر یک لحظه حواسمان به خودمان نباشد،‌ شیطان ما را وارونه خواهد کرد؛ نباید گمان کنیم که مؤمن و اهل مسجد و نماز هستیم چنین اتفاقی نمی‌افتد؛ کافی است ما به یک مسئله دنیایی علاقه‌مند شده و لج کنیم، کار تمام خواهد شد. همان نقطه لج کردن جایی‌است که شیطان استفاده کرده ما را به سمت جهنم خواهد بُرد، بنابراین در همه کارها خصوصاً کارهای خیر نباید لج کنیم، اگر به لجبازی افتادیم، کار خراب می‌شود.

 

وی لجبازی را از لشکریان جهل دانست و گفت: همه انسان‌ها تا زمان مرگ در معرض خطر فریب خوردن از شیطان هستند، بنابراین باید به دنبال خودسازی و تقوا باشیم؛ مراقب باشیم که شیطان می‌خواهد ما را از تربیت الهی خارج کند و در این مورد دانش و جایگاه و مسئولیت تأثیری ندارد.