معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس عنوان کرد :طبق اصل ۴۴ قانون اساسی بخش تعاونی شامل شرکتها و موسسات تعاونی تولید و توزیع است که در شهر و روستا طبق ضوابط اسلامی تشکیل می شود و مشارکت اقتصادی اعضا، خودگردانی و عدم وابستگی، آموزش اعضا، عضویت اختیاری و توجه به نیاز […]
معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس عنوان کرد :طبق اصل ۴۴ قانون اساسی بخش تعاونی شامل شرکتها و موسسات تعاونی تولید و توزیع است که در شهر و روستا طبق ضوابط اسلامی تشکیل می شود و مشارکت اقتصادی اعضا، خودگردانی و عدم وابستگی، آموزش اعضا، عضویت اختیاری و توجه به نیاز جامعه از جمله اصول تعاونی هاست و با توجه به شرایط کنونی اقتصاد استان تعاونی ها می توانند نقش و اثرگذاری مهم در اشتغال و تامین ارزانتر کالاهای مورد نیاز مردم را ایفا کنند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس؛ زهرا عواطفی فرد افزود: همچنین معافیت ۱۰۰ درصد درآمد تعاونی های روستایی، عشایری، کشاورزی، صیادان، کارمندی، دانشجویان و دانش آموزان و اتحادیه های آنها از مالیات و معافیت از پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام و همچنین میزان مشوق هایی که دولت برای حمایت از بخش غیردولتی اعلام می کند در همه موارد برای تعاونی ها ۲۰ درصد بیش از بخش غیرتعاونی است که به عنوان مزیت های دیگر بخش تعاون محسوب می گردد.
معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس در زمینه مزایای تشکیل تعاونی ها نیز گفت: در هر زمینه ای که مخالف با قوانین کشور نباشد می توان نسبت به تشکیل شرکت های تعاونی اقدام نمود که از این نظر تخفیف حق بیمه سهم کارفرما برای اعضای شاغل در هر تعاونی به میزان ۲۰ درصد و تخفیف مالیات بر درآمد مشمول مالیات ابرازی شرکتها و اتحادیه های تعاونی متعارف و سهامی عام به میزان ۲۵ درصد از جمله این مزیتها هستند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین تکلیف دولت و سازمانهای وابسته به اولویت دادن تعاونی ها خصوصا با دیدگاه ویژه به تعاونی های توسعه و عمران در اجرای طرحها و پروژه ها از دیگر مزیتهای بخش تعاون و بخش تعاونی است.
معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس افزود :هم اکنون ۵ هزار و ۴۰۹ تعاونی با ۳میلیون و ۸۳۲ هزار و ۹۰۶ عضو در سطح این استان فعالیت می کنند که فعالیت این تعداد شرکت تعاونی با سرمایه ۸ میلیارد و ۲۱۱ میلیون ۶۸۱ هزارو ۲۴۱ هزار ریال سرمایه برای ۷۵ هزار و ۵۳۱ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۴۱۲ شرکت تعاونی با ۹هزار و هفتادو دو نفر عضو در استان تشکیل شده است؛ تصریح کرد: این تعاونی ها با سرمایه بیش از ۳۸ میلیارد ریال زمینه اشتغال۶ هزار و ۸۵ نفر را فراهم شده است و سال گذشته این استان کسب رتبه نخست کشور را در تشکیل اتحادیه ها و شرکت های تعاونی درکل و به صورت جزء در تشکیل شرکت های تعاونی روستا تعاون، بانوان ، فراگیر ملی، اتحادیه شرکت های تعاونی، تامین نیاز مشاغل خانگی رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: فارس با تشکیل ۵ تعاونی توسعه و عمران شهرستانی در سال جاری و تشکیل ۸ تعاونی توسعه و عمران در سنوات قبل مجموعا با ۱۳ تعاونی رتبه نخست کشور را در زمینه تشکیل تعاونیهای توسعه و عمران شهرستانی دارا است که تعداد ۳تعاونی توسعه و عمران مربوط به قبل از سال ۹۳ است.
معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس بیان کرد: بیشترین تعاونی های استان در بخش خدمات با ۵۶درصد، کشاورزی با ۲۴درصد و صنعت با ۲۰ درصد فعالیت می نمایند.
عواطفی فرد خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرکت ها و اتحادیه های تعاونی به عنوان یکی از بازوان توانمند اقتصاد استان که در اصل ۴۴ نیز بر آن تاکید ویژه ای شده است با مشکلات و چالش های عدیده ای همچون عدم آگاهی اعضا نسبت به حقوق و وظایف خود و پایین بودن سطح دانش حرفه ای اکثر مدیران بویژه در امورات مالی ،اداری، فنی و حقوقی روبرو هستند که یکی از برنامه های جدی سال جاری اداره کل آموزش در سطوح عالی ،به منظور بهره مندی از روش های نوین مدیریتی است.
وی اضافه کرد: بوسیله آموزش می توان تعاون را به جایگاه واقعی آن ارتقا داد و آموزش به عنوان ارزانترین وکاراترین ابزار پاسخگوی نیازهای فنی و مهارتی مدیریتی نگرشی و تضمین کننده شکل گیری مناسب شرکت های تعاونی پویایی و موفقیت آنها است که اداره آموزش و ترویج تعاونی ها در این اداره کل به منظور ارتقا ء فرهنگ بخش تعاون آموزش را در دستور کار خود قرار داده است.
عواطفی فرد گفت: برای مدیران و اعضای تعاونی ها به صورت مجازی و حضوری دوره ها و کلاسهای آموزشی برگزار می شود که در سال گذشته ۳۲۰۰۰ نفرساعت آموزش مجازی و ۷۱۷۰۰ نفر ساعت نیز آموزش های مهارتی مدیریتی ، تخصصی و حقوقی را فرا گرفته اند .
معاون تعاون اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در خصوص نظارت بر حسن اجرای قانون و برگزاری به موقع مجامع تعاونی ها که از وظایف این اداره است ؛گفت:کارشناسان تعاون در کلیه مجامع شرکت های تعاونی مشمول و حساس به منظور اجرای قوانین و مقررات حضور دارند ضمن اینکه صلاحیت کلیه مدیران این شرکت ها بر اساس دستورالعمل و کمیسیون های مربوطه بررسی می گردد.
عواطفی فرد افزود: بازدید های دوره ای نیز به صورت ماهیانه و در قالب تیم های نظارتی متشکل از کارشناسان مالی ،فنی و حقوقی از شرکت های تعاونی مسکن، مرزنشینان ، اعتباری و … انجام می شود که چنانچه در بازدیدها و بررسی های انجام شده موارد خلاف قوانین و مقررات وجود داشته باشد در صورت عدم امکان رفع آن بر اساس قوانین و مقررات نسبت به اعمال بند ۱۷ ماده ۶۶ و عزل مدیران شرکت تعاونی اقدام خواهد شد .
وی اضافه کرد : طی دو سال گذشته حدود ۲۳ شرکت تعاونی با تخلفات عمده به مراجع قضایی معرفی شدند که حدود ۱۱ شرکت تعاونی رای عزل آن ها صادر شده و حدود میلیاردها از ضررو زیان و منافع اعضاء در این راستا جبران شده است.
عواطفی فرد با بیان اینکه آسیب شناسی انجام شده در خصوص تعاونی های مشکل دار با کمک کمیته رفع موانع تولید در حال رسیدگی به مشکلات آنها هستیم؛ تصریح کرد: امیدواریم با توجه به نامگذاری سال جاری تحت عنوان جهش تولید توسط مقام معظم رهبری و مصوبات شورای های توسعه تعاون به ریاست استاندار محترم فارس بتوانیم کمک بیشتری به آنها شود ،شاهد توسعه بخش تعاون در استان باشیم .
وی در خصوص نقش صادرات بخش تعاون در توسعه محصولات کشاورزی از جمله انجیر ،گل محمدی، گیاهان دارویی(بابونه ، آویشن ، اسفند ،گل گاوزبان ) خرما، خیار و میوه جات به عنوان جز اقلام صادراتی تعاونی ها استان گفت: از سال ۹۲تا کنون شاهد پیشرفت های بسیار مناسب بوده است که شرایط اقلیمی استان امکان توسعه و فعالیت بیشتر برای تعاونی ها را در زمینه های وسیع تر می تواند فراهم نماید.
عواطفی فرد با اشاره به تحقق جهش تولید، توسعه و ارتقاء تعاونی ها و اتحادیه های استان و آسیب شناسی در بخش تعاون اظهارکرد: توجه به بخش تعاون را همواره می توان از رمزهای نامگذاری شعار سال در کلام منویات مقام معظم رهبری در سالهای متمادی دریافت کرد.
وی با اشاره به اینکه تعاونی ها در سال جهش تولید می توانند نقش مهمی را ایفا کنند، افزود: ارتقای بیش از پیش بخش تعاون و تشکیل تعاونی های کیفی و دانش بنیان از ضروریات این بخش است که این استان با تشکیل ۱۶ تعاونی دانش بنیان و افزایش آن در سال جاری پیشتاز است.
معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با اشاره به اینکه تعاونی ها انتظار دریافت تسهیلات مناسب را دارند، افزود: با حمایت کردن از تعاونی ها توسط منابع بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت می توان شاهد پیشرفت و حل آسیب های موجود در بخش تعاون بود.
عواطفی فرد گفت: با توجه به اهمیت و جایگاه آموزش و ترویج در ارتقاء فرهنگ بخش تعاون ، مجموعهای از اقدامات هدفمند جهت ارائه اطلاعات اثربخش به آحاد جامعه و گروههای اجتماعی و مدیران با برگزاری همایشها، نشستها ، کارگاههای اطلاعرسانی و آموزشی با تاکید بر موضوعات نوین مدیریتی و بازاریابی ، برنامه های تلویزیونی در مورد اصول، ارزشها و مبانی تعاون و مزیتهای همکاری جمعی و کسب و کار تعاونی و روایت تعاونی های موفق و همچنین به کارگیری روشها و فناوریهای نوین ارتباطی و اطلاعرسانی از طریق تاسیس و مدیریت پورتال و انتشار تولیدات ترویج از برنامه های اداره آموزش و ترویج تعاون استان خواهد بود.
وی گفت: حمایت از افزایش کارکردهای آموزشی، پژوهشی و اطلاعرسانی اتحادیهها و اتاقهای تعاون در زمینه برگزاری همایشها و کارگاههای آموزشی و پژوهشی، انتشار نشریات و اجرای طرحهای پژوهشی از دیگر اقدامات در سال جاری خواهد بود
عواطفی فرد خاطرنشان کرد: در راستای توسعه و تشکیل تعاونیهای جدید محصولی در مناطق و زیر شاخه های مختلف و مورد نیاز با شروع سال جدید که از سوی مقام معظم رهبری سال جهش تولید لقب گرفته است، برنامهریزی برای پهنه بندی و انجام فرآیند تشکیل شرکت تعاونی و اتحادیه بر اساس برنامه اعلامی وزارت در برنامه استان وجود دارد ضمن این که در سال جاری نیز مانند سال گذشته تشکیل و توسعه شرکت های تعاونی توسعه و عمران شهرستانی ، تعاون روستا با شعار هر روستا یک شرکت تعاونی و تعاونی های بانوان و… مورد تاکید قرار گرفته است .
وی گفت:مهمترین اولویت ما در سال جاری تقویت و توسعه کیفی تعاونیها است که با اجرای برنامههای عملیاتی در سطح استان و با تعامل، همفکری و همدلی در راستای سال جهش تولید محقق میشود.
معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با اشاره به مجموعه سیاستها، راهکارها و اقدامات هماهنگ و موثر برای اعتباربخشی به نام تجاری تعاونیها و توسعه بازار و افزایش قدرت رقابتی محصولات تعاونی تصریح کرد: با استفاده از فناوریهای نوین ارتباطی و حمایت از طرحهای توسعه تجارت الکترونیک، بازارهای مجازی و ایجاد بانکهای اطلاعات بازار و کمک به برندسازی و راهاندازی فروشگاههای بزرگ زنجیرهای به ویژه در تعاونیهای مصرف از دیگر اقداماتی است که باید مدنظر باشد.
عواطفی فرد خاطرنشان کرد: شناسایی فرصتها و زمینههای همکاری در دستگاههای دولتی، شهرداریها و سازمانهای عمومی در حوزه تعاون و توسعه همکاریها با انعقاد تفاهمنامههای همکاری مشترک ،پیگیری افزایش نقش تعاونیهای فراگیر و توسعه و عمران شهرستانی و دهیاریها در توسعه اقتصادی، عمرانی و خدماتی مناطق شهری و روستایی ،تقویت حمایت دستگاههای اجرایی برای توسعه و تکمیل زنجیرههای تولید ارزش در بخش تعاونی در گرایشهای تولیدی، تامین نیاز، خدمات، مصرف و حمل و نقل،برقراری تعاملات موثر با کمیسیونهای تخصصی استانی و شهرستانی به منظور مرتفع ساختن مشکلات و ترویج و ارتقاء فرهنگ بخش تعاون از جمله اهدافی است که در سال جدید دنبال می شود.
وی یادآور شد:اجرای برنامههای آموزشی توانمندسازی و ارتقای مهارتهای حرفهای بازرسان و حسابداران تعاونیها , تقویت نقش نظارتی اعضا از طریق آگاهسازی و تشویق آنها برای حضور موثر در مجامع عمومی و انتخاب آگاهانه مدیران و بازرسان تعاونی از دیگر برنامه های اداره نظارت است.